Hlavní obsah

Paris St. Germain - Monako 7:1Cavani a spol. po roční pauze vybojovali francouzský titul

Paříž

Fotbalisté Paris St. Germain po roční pauze opět vybojovali francouzský titul. Zajistili si ho vysokou výhrou 7:1 ve 33. ligovém kole nad druhým Monakem, před kterým mají náskok nedostižných 17 bodů. Knížecí klub prohrál poprvé po 17 zápasech, PSG doma dosud v této sezóně neztratil ani bod.

Foto: Charles Platiau, Reuters

Hráči Paris St. Germain oslavují společně s fanoušky zisk titulu.

Článek

Pro pařížský klub je to historicky sedmá ligová trofej. V této sezóně navíc už ovládl Ligový pohár, poté co v březnovém finále zdolal 3:0 právě Monako. Uspět mohou svěřenci trenéra Unaie Emeryho také ve Francouzském poháru, kde je v semifinále čeká Caen a v případném finále tým ze třetí nejvyšší soutěže.

Pařížský klub rozhodl o vítězství i zisku titulu v povedeném úseku prvního poločasu, v němž se dostal do vedení 4:0. Dvěma zásahy se o to zasloužil Lo Celso, další branky přidali Cavani, jenž 113. ligovým gólem dorovnal dosud nejlepšího střelce PSG Zlatana Ibrahimovice, a Di María.

Další komplikace pro Monako přišla v 34. minutě, kdy musel být na nosítkách odnesen pravý bek Djibril Sidibé, jenž je též stálou součástí francouzské reprezentace.

V 38. minutě hosté snížili po zásahu Ronyho Lopese, jenž v posledních osmi ligových zápasech nastřílel devět gólů. Monako ale k zázračnému obratu nenastartoval, po změně stran naopak přispěli k debaklu další trefou Di María, vlastním gólem Falcao a závěrečným zásahem Draxler.

Monako ještě bude muset bojovat o druhou pozici. Čtyři body na něj ztrácejí třetí Lyon i čtvrtá Marseille, jež otočila duel v Troyes a zvítězila 3:2. Záložník Jaroslav Plašil odehrál celý zápas za Bordeaux, které vyhrálo 3:1 v Montpellieru a ukončilo jeho sérii bez ligové porážky trvající od 27. ledna.

Francouzská fotbalová liga - 33. kolo:
Montpellier - Bordeaux 1:3 (88. Skhiri - 9. Braithwaite, 49. Kamano, 78. Meité),
Troyes - Marseille 2:3 (1. Grandsir, 49. Nivet - 11. N'Jie, 75. Mitroglu, 85. Thauvin),
Paris St. Germain - Monako 7:1 (15. a 27. Lo Celso, 20. a 58. Di María, 17. Cavani, 76. vlastní Falcao, 86. Draxler - 38. Rony Lopes).

Reklama

Související témata: