Hlavní obsah

Chudáček Ronaldo. Hvězda Barcelony vydělá o 800 miliónů ročně víc

Nestává se často, aby Portugalec Cristiano Ronaldo dostal na frak rozdílem třídy. Pro hvězdu Realu Madrid je jistě bolestné, že tentokrát prohrál na celé čáře s Lionelem Messim z Barcelony. A v čem legendární CR7 prohrál? Ve výši výdělku. Za letošek si Argentinec Messi vydělá o 28 miliónů liber víc, což není zrovna zanedbatelný rozdíl... Požádá teď Ronaldo šéfy Realu o zvýšení platu?

Foto: Paul Hanna, Reuters

Hvězda Realu Madrid - Cristiano Ronaldo.

Článek

Připravte se, brzy se vám zatočí hlava. Lionel Messi si ročně vydělá 110 miliónů liber a v porovnání s hvězdou Realu Madrid, Cristianem Ronaldem, mu za rok přiteče na účet o plných 28 miliónů liber víc. Rozdíl mezi výdělky dvou největších fotbalových es tak číní přes 800 miliónů korun. Informaci zveřejnil prestižní časopis France Football.

Do Messiho výdělku přitom byly započítány bonusy a peníze za reklamu. Posun na první místo ve finančím žebříčku hvězdě Barcelony zajistila nová smlouva, ta mu zaručuje jako základní plat půl miliónu liber týdně. A jen za podpis smlouvy dostal osmdesát miliónů liber.

Na pohádkový příjem se může těšit až do roku 2021, kdy mu vyprší současný kontrakt. Ten obsahuje i klauzuli, že případný zájemce o služby hvězdy z Camp Nou by musel vyplatit výstupní klauzuli ve výši 626 miliónů liber, tedy přes osmnáct miliard korun.

Třetí místo v platovém žebříčku patří Brazilci Neymarovi, jenž působí v PSG a vydělává ročně "jen" 71 miliónů liber. V elitní pětici jsou i Gareth Bale z Realu Madrid a barcelonský obránce Gerard Pique. Mezi hvězdami s nejvyššími výdělky překvapivě scházejí fotbalisté z Premier League, která je považována za nejbohatší ligu světa.

Nejlépe placeným manažerem je pak Jose Mourinho, který si v Manchesteru United vydělá za rok 23 miliónů liber, Pep Guardiola, jenž vede konkurenční Citizens má za rok na výplatní pásce v součtu o pět a půl miliónu liber méně.

Reklama