Hlavní obsah

Zářez, útlak, křivda. Fanoušci těžce zkoušeného klubu rázně zaveleli

Blagoevgrad

Už toho mají dost, poslední omyl či zářez ze strany rozhodčích fanoušky bulharského klubu Pirin Blagoevgrad naštval tak, že zaveleli k ráznému opatření. Ale cesta k němu asi nebude tak úplně jednoduchá.

Gól z ofsajdu v Bulharsku

 
Článek

Příznivci celku začali konat po pondělním sestupu z první ligy. Požádali svazové vedení sousední Makedonie o zařazení jejich celku do tamní soutěže. Fanoušci týmu ze sedmdesátitisícového města poblíž hranic se Srbskem a Makedonií jsou přesvědčeni, že bulharská federace jejich mužstvu záměrně dlouhodobě škodí a poslední kapkou pro ně byl pondělní chybný výrok sudího v rozhodujícím utkání o záchranu.

Pirin si do domácí odvety dvojzápasu o udržení s Bistritsou přivezl výhru 1:0, před svými fanoušky, kterých dorazilo na stadion jen 480, však prohrál 1:2 a vinou nižšího počtu branek venku sestoupil. Klíčový druhý gól hostů v 63. minutě padl z jasného ofsajdu. Asistent rozhodčího zvedl praporek a domácí přestali hrát, hlavní rozhodčí Stanislav Todorov se signalizací kolegy nikterak nenechal znepokojit, nechal hru k překvapení všech pokračovat a Grigor Dolapčiev toho využil ke zvýšení na 2:0.

"Vážení lídři makedonského fotbalu, my, fanoušci Pirinu, vás vyzýváme, abyste již od příští sezóny přijali Pirin do makedonských soutěží," uvedli příznivci bulharského klubu v dopise makedonské federaci s tím, že budou respektovat místo v jakékoliv z tamních soutěží.

Pirin a jeho příznivci si na křivdy ze strany rozhodčích stěžovali v uplynulé sezóně několikrát. "Za posledních 20 let byl Pirin záměrně vystaven útlaku ze strany bulharské federace," stojí dále ve fanouškovském prohlášení. Vedení klubu se k dopisu nevyjádřilo.

Pirin, sídlící ve městě 20 kilometrů od hranic s Makedonií, v minulosti čtyřikrát dosáhl na finále Bulharského poháru a zahrál si i v pohárových soutěžích UEFA. V roce 2011 byl kvůli dluhům vyřazen z nejvyšší soutěže, o šest let dříve ho to samé potkalo kvůli nezaplaceným daním. V minulosti za Pirin sedm let hrávala bulharská legenda Dimitar Berbatov

Reklama

Související témata: