Hlavní obsah

Chaos a zmatek! Hráli proti Plzni v Evropské lize, teď z klubu prchá jedna hvězda za druhou

Lisabon

Pořádný průšvih se valí na slavný portugalský klub Sporting Lisabon. Z týmu, s kterým hrála v Evropské lize i Viktoria Plzeň, prchá během léta jedna hvězda za druhou. Nejdřív požádal o rozvázání smlouvy brankář Rui Patricio, teď se k němu připojili čtyři další hráči. Fotbalisty po nepovedeném konci sezóny napadli v tréninkovém centru fanoušci Sportingu a oni teď v obavách o svoji bezpečnost chtějí z klubu za každou cenu odejít.

Maskovaní chuligáni se blíží k centru Sportingu Lisabon.

 
Článek

Čtyřlístek Bas Dost, William Carvalho, Gelson Martins a Bruno Fernandes se rozhodl skončit, protože prý ve Sportingu vládne jen chaos a zmatek. Hlavní příčinou k odchodu ze známého klubu však je, stejně jako v případě brankáře Patrícia, incident z poloviny května.

Tehdy zhruba padesát maskovaných fanoušků vtrhlo do tréninkového centra a napadlo hráče a realizační tým. Bas Dost tehdy utrpěl krvavé zranění na hlavě. Muže ozbrojené tyčemi naštvala porážka v závěrečném kole portugalské ligy s Marítimem, která Sporting stála konečné druhé místo v tabulce a postup do Ligy mistrů. To mu navíc uzmul městský rival Benfica.

Po incidentu skončil ve Sportingu i kouč Jesus, jenž už našel nové angažmá v Saúdské Arábii. A teď jsou tedy na odchodu další opory. Média uvádějí, že vedení klubu už obdrželo dopis s výpovědí. Šéf klubu Bruno de Carvalho dokonce už prý nabídl svoji rezignaci, pokud si fotbalisté odchod rozmyslí.

Podle některých byl jednou z příčin problémů sám De Carvalho, který měl proti hráčům štvát fanoušky. Funkcionář obvinění odmítl, ale nakonec se pokusil uklidnit situaci rozpuštěním vedení. "Odstoupíme, pokud se hráči písemně zavážou v takovém případě zůstat. Musí také slíbit, že pokud bychom byli znovuzvoleni, tak dodrží platné smlouvy," prohlásil.

O novém vedení by tak mohly rozhodnout volby už 23. června, jejichž návrh De Carvalho původně odmítl uznat. Sporting, který spolu s Benficou a Portem patří mezi největší portugalské kluby, má za sebou nepovedenou sezónu. V lize skončil až třetí a ve finále poháru nečekaně prohrál s třináctým týmem tabulky Avesem.

Šanci získat hráče větří kluby z Premier League. Arsenal má v hledáčku Martinse, Everton s West Hamem naopak pozorně sledují dění kolem Carvalha. Pozadu nezůstává ani Newcastle, jemuž by se pro změnu zamlouvalo angažování střelce Dosta.

Reklama

Související témata: