Hlavní obsah

FIFA 10 na konzole V: S míčem lépe a rychleji

Vylepšení zpracovávání míče, lepší postavení hráčů a zrychlení celého utkání, to jsou témata páté části představování nextgen verze hry FIFA 10, která se objeví na konzolích PlayStation 3 a Xbox 360.

Foto: FIFA 10 Team

Nejen hráčům s nejlepší kontrolou míče bude „kulatý nesmysl“ držet i nohy.

Článek

K čemu by nám byly veškeré featurky nejpopulárnějšího fotbalového simulátoru na světě, hry FIFA 10, kdyby našim hráčům nedržel míč u nohy. Systém zpracovávání míče byl výrazně inovován a hráči nyní lépe vnímají, kde a jak mohou nejsnáze a nejpřirozeněji zpracovat míč tak, aby jej co nejrychleji dostali na zem pod plnou kontrolu.

Aby se k meruně vůbec propracovali, musejí se samozřejmě dobře postavit, což pro změnu zařídí vylepšená logika agility umělé inteligence s více než 50 pohybovými cykly. Ty hráčům dovolují lepší výběr pozice, z níž mohou dobře sledovat míč a rychle provést vhodnou akci.

Pohyb, animace i fotbal samotný tak bude mnohem plynulejší. A aby jej nebrzdily ani manýry známé ze skutečných trávníků, tak pomocí rychle rozehrávaných přímých kopů a svižného udělování karet z rukou rozhodčích si hra nyní zachovává svou atmosféru a napětí.

Ovšem pozor, to neznamená, že byste nemohli minutu před koncem zdržovat či odkopnout míč až na třetí galerii. FIFA bude fotbalem se vším všudy!

FIFA 10 vyjde 2. října 2009 na PC, PLAYSTATION®3, Xbox 360™, Nintendo Wii™, PlayStation®2, Nintendo DS™, PSP® (PlayStation®Portable) a mobilních telefonech. Originální verze bude obsahovat český dabing v podání Jaromíra Bosáka a Petra Svěceného!

Reklama