Hlavní obsah

Virtuální profesionál ve FIFA 10

Vítejte na startu virtuální fotbalové kariéry. Vaší virtuální kariéry! FIFA 10 přinese skvělou funkci Virtuální profesionál a my jsme poprosili Mika Takla, jednoho z producentů FIFA 10 pro Xbox 360/PS3, aby k tomu řekl více.

Foto: FIFA 10 Team

Kromě vzhledu můžete nastavit svému avatárovi i fotbalové dovednosti.

Článek

„Ahoj všichni! Jmenuji se Mike Takla a jsem jedním z producentů FIFA 10 pro Xbox 360/PS3. Na svém blogu vám povím něco o Virtuálním profesionálovi (VP), jedné z novinek letošního roku.

Jelikož je VP poměrně obsáhlý, rozdělil jsem blogspot na několik částí. Nejdříve krátký úvod a Tvář do hry, později  se budu věnovat výkonnostnímu růstu profesionála, hraní s ním online a nakonec vám předvedu, kam jsem se prozatím dostal ve vlastní kariéře.

Představení funkce Virtuální profesionál

Na počátku předprodukčního cyklu FIFA 10 (jde o nejoblíbenější část roku z pohledu producenta – to proto, že přetřásají nápady, co do nové verze dát) jsme procházeli komentáře členů našeho vývojářského týmu a herní komunity o tom, jak se jim líbila možnost vytvořit si vlastního hráče v režimu Sezóny Be A Pro, Manažerském režimu a dalších, ale považovali za poněkud frustrující, že pro každý z nich si museli udělat nového fotbalistu, jemuž se nezapočítávaly předchozí dosažené úspěchy a milníky. Dalším častým ohlasem byl požadavek na možnost použití vlastního hráče online v rámci jednoho týmu nebo kritika, že vzhled fotbalisty nedosahuje takové úrovně jako u jiných her. Producenti proto dali hlavy dohromady a vytvořili Virtuálního profesionála – funkci, která vám umožní vše výše vyjmenované a nejen to…

Přizpůsobování mého virtuálního profesionála.foto: FIFA 10 Team

EA SPORTS™ Football World a Tvář do hry

Jednou z prvních široce diskutovaných věcí, na které jsme začali pracovat, bylo vylepšení úrovně fyzické podoby hráčova vytvořeného fotbalisty. Je možné, že technologii Tvář do hry (Game Face) znáte již z jiných titulů EA SPORTS™ a ačkoli se mohlo zdát, že vlastně stačilo jen vzít už existující hotovou věc, realita byla mnohem komplikovanější, zejména proto, že každá hra používá různé modely postav a technologie, o nichž vám však jako producent mnoho bližšího nepovím (my producenti tu jsme totiž od vymýšlení nápadů!). Nicméně jsme věděli, že pokud se nám podaří Tvář do hry do FIFA 10 dostat, bude to pro VP obrovským přínosem. Proto jsme ihned zahájili debatu s přáteli ze serveru Football World o tom, jak by toho bylo možné dosáhnout. Díky nespočtu pracovních setkání s chytrými hlavami z řad programátorů jsme pak konečně našli řešení, kterak přenést hlavu, vytvořenou na webu, přímo do hry. Tak se zrodila funkce „Stáhnout Tvář do hry“.

Konkrétně to ve FIFA 10 funguje takto: na web si můžete nahrát dvě fotky, zpracovat je pomocí nástroje Tvář do hry, vytvořit hlavu hráče a připravit ji ke stažení. Jakmile si vytvoříte ve hře VP, hlavu si stáhnete a tato je automaticky aplikována na vašeho fotbalistu. Na webu poté lze kdykoli provést změny tváře a promítnout je do hry. Tvář ve hře bude současně využita i jako váš avatar online, který vidí další uživatelé na síti, ovšem zřejmě tím nejlepším na Tváři do hry je to, že si do hry můžete stáhnout i obličeje spoluhráčů vašeho onlinového klubu. Vidět kamarády, jak se smějí, když dají gól, mě dostává dnes a denně."

Výsledek zpracování mé fotky na EA SPORTS™ Football World.foto: FIFA 10 Team

Děkujeme Mikovi za dojmy, v dalších dnech se společně s ním podíváme na výkonnostní růst profesionála nebo možnosti vaší vlastní virtuální kariéry!

Dáme FIFA 10?

FIFA 10 je již v prodeji. Nejlepší fotbalový simulátor je dostupný na PC, PLAYSTATION®3, Xbox 360™, Nintendo Wii™, PlayStation®2, Nintendo DS™, PSP® (PlayStation®Portable) a mobilních telefonech. Originální verze pro PC, PS3 a X360 obsahuje český dabing v podání Jaromíra Bosáka a Petra Svěceného!

Reklama