Hlavní obsah

Virtuální profesionál ve FIFA 10 názorně

Nesmírně zajímavou funkci Virtuální profesionál nám již ve třech příspěvcích představil producent hry Mika Takla. V rozlučkovém blogu se rozepsal o svých vlastních zážitcích s tímto herním režimem FIFA 10! Kdo říká, že producenti píšou nudně?

Foto: FIFA 10 Team

Virtuální profesionál názorně.

Článek

„Jako jeden z producentů odpovědný za tuto funkci samozřejmě hraji se svým Virtuálním profesionálem velmi často. V offlinových herních režimech mi to dodává další dimenzi a hraní online beru mnohem vážněji, protože nastupuji jako Mike Takla, který má přece svou reputaci! Jako fanda Manchesteru United (přiznávám, mám rád ty úspěchy) se normálně zařazuji do jejich kádru a beru si dres Erica Cantony s číslem 7 (omlouvám se Michaelu Owenovi, ale ten si ho ještě nezasloužil). Prostřednictvím funkce Editace týmů se také jmenuji kapitánem a zahrávám rohy, přímáky i penalty, což je sice trochu sobecké, ale teď když tohle místo uvolnil Cristiano Ronaldo, mám chuť udělat na Sira Fergusona dojem. Je na čase odemknout nějaké úspěchy a připravit mého VP na každotýdenní klubový mač, který tady ve studiu hrajeme.

Začnu pokusem odemknout pár úspěchů na Tréninkovém hřišti – nožičky, přímý kop, penalta a vstřelení gólů jednou i druhou nohou jsou pro začátek ideální. Nožičky vám odemknout nové parádičky, takže si mohu nacvičit pár dalších triků. Protože hraji každý den a dost zhusta, jsem nyní běžně schopen dopracovat se na pětihvězdičkovou úroveň parádiček poměrně rychle. Ovšem pro ty, kdo si nebudou jisti, v které fázi se právě nacházejí, nebo nebudou znát ovládání nově odemčené herní dovednosti, zde bude vždy k dispozici kontrolní přehled a instrukce, co a jak dělat.

Dále tu jsou nějaké Sezóny Be A Pro. Zjistím, zda se mi podaří probojovat se do A-týmu United a snad i do anglické reprezentace. Odemknu nějaké úspěchy a zvýším si tady reputaci. Jenže pak se nechám zlákat Manažerským režimem, kde začnu ve 2. anglické lize za můj další oblíbený klub Coventry City. Je tu úkol dovést tým k postupu do vyšší soutěže. Můj profík není pro 2. ligu vůbec špatný hráčem, protože jsem si pro něj již odemknul vylepšení na Tréninkovém hřišti a v Be A Pro. Po skončení dlouhé a těžké sezóny a řadě odemčených úspěchů (pořád se mi ale ještě nepodařilo skórovat nůžkami!) tu pak mám borce, který v našem dalším kancelářském mači zaskočí nejednoho kolegu. A ze všeho nejvíc mi budou závidět ty žluté kopačky!

V den konání klubového zápasu proti sobě nastupuje náš tým z oddělení herních režimů proti vývojářům herního systému. Normálně nás vždy roznesou na kopytech, ale tentokrát tu mám svého namakaného profíka a oni se mají na co těšit! Nejprve si slíznu pár uštěpačných poznámek ohledně kopaček, ale pak na ně vyrukuji se svou pokročilou technikou. Oni ale mají dost dobrou obranu, ačkoli hrají s právě vytvořenými hráči. V jedné chvíli se nám daří vybojovat aut, který jsem já schopen poslat až do šestnáctky! Posílám míč do hloubi pokutového území, jenže tam chybí útočník, který by zakončil – tomu říkám plýtvání mým talentem… Zápas nakonec prohráváme a skvělé dovednosti mého VP neznamenaly až takový rozdíl, v jaký jsem doufal, jenže soupeř byl opravdu těžký (kluci od herního systému jsou fakt dobří). Chce to ještě trochu potrénovat a můj 10. gól sezóny jistě brzy přijde. Už je také na čase, protože na branku čekám 3 zápasy v řadě! Tak snad příště, na vzdání boje o čelo Tabulky profesionálů je ještě příliš brzy!“

Rooney & Takla – to je útočná hrozba!foto: FIFA 10 Team

Děkujeme Mikovi za jeho cenné postřehy. Jeho blogy Virtuální profesionál ve FIFA 10, Výkonnostní růst virtuálního profesionála, Mistrovství světa profesionálních klubů EA SPORTS a především tento opravdu osobní příspěvek jasně naznačily, jak unikátní režim se pod Virtuálním profesionálem skrývá!

FIFA Tým na těchto stránkách zdaleka nekončí, sledujte nadále naše zpravodajství a informace o nejlepším fotbalovém simulátoru FIFA 10!

FIFA 10 je již v prodeji. Nejlepší fotbalový simulátor je dostupný na PC, PLAYSTATION®3, Xbox 360™, Nintendo Wii™, PlayStation®2, Nintendo DS™, PSP® (PlayStation®Portable) a mobilních telefonech. Originální verze pro PC, PS3 a X360 obsahuje český dabing v podání Jaromíra Bosáka a Petra Svěceného!

Reklama