Hlavní obsah

Horší než v Česku? Němci vypískali svůj národní tým

MÖNCHENGLADBACH

Čeští fotbalisté si po kvalifikačním utkání s Lichtenštejnskem stěžovali na vlažné publikum na stadiónu v Českých Budějovicích, které nejednou ocenilo nepřesvědčivý výkon Bílkova výběru pískotem. A nejsou sami. Značné pobouření vyvolala podobná reakce vlastních fanoušků mezi hvězdami německého národního týmu. Na ně pískal v úterý třicetitisícový "kotel" v Mönchengladbachu a pískot slyšeli i v sobotu v Kaiserslauternu.

Foto: Hassan Ammar, ČTK/AP

Němečtí fotbalisté si vykoledovali pískot vlastních fanoušků.

Článek

Němci, narozdíl od Čechů, vozí v poslední době pravidelně medaile z velkých turnajů, svoji kvalifikační skupinu suverénně vedou s plným počtem bodů a skóre 17:1, přesto je vlastní fanoušci rozhodně nešetřili.

Trenér Joachim Löw v úterním přátelském duelu s Austrálií trochu zamíchal se sestavou a hráči z širšího kádru prohráli zápas 1:2, přičemž ve druhé půli si Löwovi svěřenci vyslechli masivní pískot nespokojených příznivců na stadiónu v Mönchengladbachu.

Pískot si však vysloužili i v sobotním kvalifikačním duelu v Kaiserslauternu proti Kazachstánu, přestože zápas vyhráli jednoznačně 4:0. “Nemohl jsem se vůbec soustředit. Normálně je mým největším konkurentem v týmu Miroslav Klose, momentálně mně však znepříjemňují život hlavně někteří vlastní fanoušci,” postěžoval si nejlepší bundesligový kanonýr a autor výstavního gólu proti Australanům Mario Gomez.

Ostatní ale většinou mířili kritiku spíše do vlastních řad. “Musíte ten pískot fanoušků pochopit. Vyrazit dneska na reprezentační zápas je pěkně drahá záležitost. Když vezmete rodinu, vyjde vám to na stovky eur. A pak vidíte, jak špatně hrajeme,” prohlásil například obránce Dortmundu Mats Hummels.

Klose: Je to otázka přístupu

Zatímco v soutěžních zápasech Němci ztrácejí body zcela výjimečně, v přátelských duelech je to přesně naopak. V posledních čtyřech přátelských zápasech ani jednou nevyhráli.

“Je to otázka přístupu. Můžete se připravit velmi dobře, pak ale hrajete v zápase trochu volněji a vymstí se vám to. Tyhle věci se prostě nesmí stávat,” lamentoval veterán Miroslav Klose, který nastoupil proti Austrálii až ve druhé půli.

“Měli jsme v týmu hodně změn. To ale nemůže být výmluva. Na chvíli jsme byli nepozorní a soupeř nás hned potrestal,” doplnila hvězda Wolfsburgu Arne Friedrich. Němce porážka v přípravě proti Austrálii nijak zvlášť mrzet nemusí. Když šlo o důležité body na posledním MS, rozdrtili Australany 4:0.

Reklama

Související témata: