Hlavní obsah

Žádná satisfakce, ale konečně výhra pro větší sebevědomí, shodli se hráči

PRAHA

Konečně dokázali na sílící kritiku zareagovat dobrým výkonem a hladkým vítězstvím. Za výhru 4:0 nad Ukrajinou však fotbalisté žádné kvalifikační body nezískali. „Není to žádná satisfakce, jen dobře zvládnutý test. Nic víc, nic míň. Podstatná je kvalifikace – a v ní se o postup na EURO popereme,“ ujistil kapitán Tomáš Rosický, který pro zranění sledoval kanonádu do sítě Ukrajinců jen jako divák.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Čeští fotbalisté oslavují gól Daniela Koláře )zády) v síti Ukrajiny.

Článek

Oddechli si, to je jasné. Zaplašili černou můru přátelských zápasů a po déle než roce zase dokázali přípravný duel vyhrát. Navíc nečekaně hladce. „Již ve Skotsku jsme v sobotu podali zodpovědný výkon a proti Ukrajině jsme v tom pokračovali. Mám z utkání velmi dobrý pocit. Pro vnitřní pohodu je velmi cenné, že jsme zápas zvládli a navíc nastříleli čtyři góly,“ liboval si trenér Michal Bílek.

Výsledek byl tentokrát pro nároďák moc a moc důležitý. Letos zatím dokázal porazit jen Lichtenštejnce... „Však nám také trenér před zápasem neustále opakoval, že už je na čase zase vyhrát. Snad jsme si řekli o část důvěry, kterou jsme u fanoušků ztratili, a příště jich přijde do hlediště víc. Jedna vlaštovka ale jaro nedělá, musíme v tom pokračovat,“ uvědomoval si Daniel Kolář, který stejně jako Jan Rezek zaznamenal premiérový gól v reprezentaci.

„Snad jsme získali část fanoušků na svoji stranu. Chtěli jsme potvrdit vzrůstající formu a jsme rádi, že jsme to čtyřmi góly dokázali. Výhru jsme potřebovali jako sůl,“ potvrzoval Rezek.

Obránce Michal Kadlec je však dvěma góly trumfl. „Tři góly za čtyři dny, to je pro mě vydařený začátek sezóny. Hlavní je však tým. Všichni se prali a tak to má být. Hráči, kteří tak často nenastupují, dokázali nahradit chybějící opory,“ pochvaloval si Kadlec.

Nároďák namíchl sprostý Drulák

Nicméně k euforii mají fotbalisté daleko. Alespoň baráž ještě nemají jistou a mužstva se dotkla slovní přestřelka mezi sprostě reagujícím internacionálem Radkem Drulákem a manažerem reprezentace Vladimírem Šmicrem.

„Musím říci, že už mě to přestává bavit. Je mi smutno, když se tady posíláme do p...le a do h...lu a někomu se to ještě líbí. Kritice se nebráním, ale tohle už je trochu moc. Kluci si to nezaslouží a jako kapitán na to musím reagovat,“ rozčiloval se Rosický.

Že by s nároďákem chtěl seknout...? „I takové myšlenky mě nutně napadají. Ale já se nevzdám a o šampionát se popereme. Můj konec v reprezentaci se ale samozřejmě blíží, už mám svůj věk,“ konstatoval za měsíc 31letý záložník Arsenalu.

Reklama

Související témata: