Hlavní obsah

Hübschmanovo vyloučení? Bez diskuzí, tvrdil Xabi Alonso

Byl jedním z klíčových strůjců porážky českých fotbalistů na Letné. Španělský záložník Xabi Alonso nejdřív v první půli zvýšil na 2:0, po tvrdém zákroku na něj musel dvacet minut před koncem pod sprchy Tomáš Hübschman. „Jasná červená,“ ulevil si Alonso.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Faul Tomáše Hübschmana na Xabiho Alonsa.

Článek
Fotogalerie

Podle nočních zpráv ze španělského tábora si Xabi Alonso odnesl ze střetu silné zhmoždění ve vnější části lýtkového svalu na levé noze, holenní kost zůstala naštěstí pohromadě. Do mix zóny po zápase dorazil po svých a s decentním úsměvem na tváři. Inu, tvrdý chlapík, tenhle chlapík z Realu Madrid.

Co vám blesklo hlavou, když vás Hübschman dvacet minut před koncem sestřelil k zemi?

Že to bude bolet. Ale viděl jsem, jak do mě letí, takže to nebylo nečekané a mohl jsem se na to alespoň v posledním zlomku vteřiny trochu připravit. Uhnout se tomu nedalo, v plné rychlosti mě trefil do levé nohy. Pak se hned omlouval, ale červená karta to byla naprosto jasná, bez diskusí.

V první chvíli, když jste se svíjel po zemi, to s vámi nevypadalo vůbec dobře. Ale teď po zápase jste z kabiny vyšel po svých...

Nevím, jestli mám svého anděla strážného nebo ne, ale pravda je, že to mohlo celé dopadnout mnohem hůř. Po zápase jsem viděl fotku toho střetu, mohlo to mít daleko horší následky. Ne že bych s tím byl takto spokojený, ale prostě se stalo.

Tomáš Hübschman se snaží zastavit Xabiho Alonsa v utkání Španělska s Českou republikou.foto: Právo/Jan Handrejch

Opustíte teď reprezentaci, nebo s týmem zůstáváte dál a budete se připravovat na zápas proti Skotsku?

Normálně zůstávám dál s mužstvem. Teď sice cítím bolest ve vnitřní části levé nohy, ale uvidíme, jak se to celé vyvine.

V Praze jste splnili cíl a odvážíte si vítězství. Takže po této stránce jste spokojeni?

Jasně, myslím, že jsme odehráli velice dobré utkání. Bylo důležité, že jsme dali rychle dva góly a celé se to uklidnilo. I proto, že tady byla dost zima, to taky nebylo nic moc příjemného. Důležité je, že v kvalifikaci držíme stoprocentní bilanci. Teď ještě porazit Skoty.

Na vítězství jste se podílel druhým gólem, v reprezentaci vaším dvanáctým. Měl jste velkou radost?

Každý gól je hezký, navíc když já zase nejsem nějaký velký střelec. Tak bych byl rád, kdyby to pokračovalo (usmívá se).

Reklama

Související témata: