Hlavní obsah

Sen se změnil v černou můru. Katastrofální výsledek, píší černohorské deníky

Zůstala jen víra v zázrak, konstatoval podgorický list Vjesnik zklamaně po porážce černohorských fotbalistů v Praze v prvním utkání baráže o postup na mistrovství Evropy. Po vítězství 2:0 má do finálového turnaje blíž česká reprezentace.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Čeští fotbalisté se radují z vítězství nad Černou Horou.

Článek
Fotogalerie

"Černá Hora v Generali Areně nezářila, nezářili ani Češi, ale místo 0:0 nebo 1:1, v nejhorším případě 0:1, zápas skončil nejméně příznivým výsledkem pro Brnovičův tým - domácí slavili vítězství 2:0 a šance nejmladší evropské reprezentace, že naplní svůj historický sen a dostane se na mistrovství Evropy, srazili na pouhou teorii," napsal deník.

Kriticky konstatuje, že černohorské mužstvo nehrálo nijak brilantně, především v útoku. Nicméně po hodině hry se zdálo, že je tým schopen odvézt si z Prahy remízu 0:0. Avšak stačily dvě nepozornosti v obraně a vše skončilo "katastrofálním výsledkem".

Ani další černohorský list Pobjeda nehýří po pražském zápasu optimismem. "Euro je nyní daleko," povzdechl si. "Sen se změnil v černou můru - naděje, že se dostane na mistrovství Evropy, Černá Hora v pátek večer srazila na minimum. V pražských dvou stupních pod nulou byla zmražena na minus dva góly. Jestliže v 63. minutě se Euro vzdálilo, v 90. minutě kde komu bylo jasné, že se stalo skoro nedosažitelným."

"Odveta v Podgorici bude od samého počátku znamenat dohánění, a proti organizovaným Čechům to bude velmi těžký úkol. Ukázalo se také, jak jsme nezralí pro takovéto zápasy. Tím spíš, že Česko bylo hned na začátku označeno za někoho, přes nějž lze snadno přejít, když 'nejlepší hráči budou mít svůj den'. Neměli ho...," napsala Pobjeda.

Reklama

Související témata: