Hlavní obsah

Zbývají už jen hodiny! Courtois má nakročeno do Real Madrid, klub má o jeho příchodu jasno

Madrid/Praha

Konečně dobrá zpráva pro fanoušky Realu? Po odchodu Cristiana Ronalda do Juventusu a možné další ztrátě Luky Modriče by se královský klub mohl dočkat velké posily. V nejbližších hodinách by se dle vyjádření španělského klubu mělo rozhodnout o příchodu belgické jedničky Thiabuta Courtoise.

Foto: Thanassis Stavrakis, ČTK/AP

Belgický brankář Thibaut Courtois

Článek

Jen hodiny. Tolik času údajně dělí Real Madrid od toho, aby konečně uzavřel letní přestupovou ságu kolem hvězdného gólmana Thiabuta Courtoise. Šestadvacetiletý brankář už údajně požádal manažera Chelsea Maurizia Sarriho o uvolnění do Španělska.

Bronzový medailista z mistrovství světa se netajil touhou do Realu odejít a v minulosti to také několikrát řekl. "Mé děti žijí v Madridu, chci je častěji vidět," říkala v průběhu šampionátu opora Chelsea.

Courtoisův kontrakt na Stamford Bridge vyprší příští léto a Belgičan by se v takovém případě stal volným hráčem. I to jeho současnému očekávaném přestupu nahrává. Vše navíc potvrzuje i fakt, že se Courtois naobjevil na tréninku Chelsea a vedení klubu s ním nemá kontakt.

„Teď za mě můžete dostat 35 miliónů liber. Když mě nepustíte, tak ještě rok zůstanu, ale nedostanete nic," hrozil nedávno klubu gólman.

Courtoise by mohl v dresu "blues" nahradit dánský gólman a současná hvězda Liecesteru Kasper Schmeichel, klub je údajně ochoten jednat i o angažování Joea Harta.

Pokud by belgická hvězda do Bílého baletu přestoupila, doplnila by už tak hvězdné brankářské trio Navas, Casilla a Luca.

Reklama

Související témata: