Hlavní obsah

Ať nastoupí Messi, modlil se Vaclík. Teď už ví, co ho ve Španělsku čeká

Sevilla

Každý jiný by si spíš přál, aby soupeř nastoupil co nejslabší. Český brankář ne, tak moc si chtěl proti Panu Božskému zachytat. Přání se Tomáši Vaclíkovi splnilo. Lionel Messi na trávník v marockém Tangeru vyběhl a jeho Barcelona nakonec ve španělském Superpoháru zdolala Sevillu 2:1. Český reprezentant rozhodně nelituje. Naplno si uvědomil, co ho ve Španělsku čeká. Na sestřih zápasu se můžete podívat v přiloženém videu.

Španělský Superpohár Barcelona - Sevilla

 
Článek

Hned v prvním soutěžním zápase na nové štaci měl šanci získat se Sevillou první trofej.

„Nastoupíme k utkání, které pro mě bude asi největší v kariéře," netajil Tomáš Vaclík velké očekávání.

Jeho tým na severu Maroka na stadiónu v Tangeru rychle vedl, jenže favorit skóre otočil a zvítězil. „Skvělý zápas. Barcelona ukázala svoji sílu," oceňuje český gólman na svém facebooku.

S Basilejí zdomácněl v Lize mistrů, proti Barceloně ovšem chytal poprvé.

„Těšil jsem se na Suáreze, Messiho a další hvězdy. I proto jsem rád, že Messi nastoupil, i když s ním samozřejmě byli silnější. Jenže když se řekne Barcelona, tak každému hned naskočí Messi, bez něj by to nebylo ono," usmívá se Vaclík.

Messiho dorážku do sítě nepustil

Co na tom, že Messi ziskem 33. trofeje překonal klubový rekord. Konfrontace s Barcelonou je pro gólmana zkušeností nad zlato.

„Chytalo se mi dobře, věřil jsem si a ve druhém poločase měl nejlepší moment asi při střele Suáreze a dorážce Messiho. Suáreze jsem viděl dobře, ale dorážka už byla trochu o štěstí," popisuje brankář, který nakonec inkasoval rozhodující gól od Dembélého. „Škoda jen, že jsme neproměnili penaltu v nastavení. Přišlo mi, že jsme na tom byli fyzicky dobře a měli bychom v prodloužení určitě šanci," lituje Vaclík, jemuž minulý týden po odchodu Sergia Rica ubyl jeden konkurent.

Hned po návratu do nového domu

„Odchytal jsem za Sevillu už pár zápasů, ale teprve včera jsem naplno viděl, co mě tady vlastně čeká. Ale rozhodně z toho nejsem vyplašený - spíš naopak. Za týden začíná liga, takže se těším na všechny soupeře, na stadióny, na tempo, ve kterém se tady hraje. A doufám, že budu podávat takové výkony, abych u toho mohl být co nejvíc přímo na hřišti," plánuje si.

Z Maroka se mužstvo vrátilo v pondělí nad ránem. A hned odpoledne se Vaclíkovi stěhují do nového domu. „Strašně se těším. Odpadne mi i poslední starost."

Reklama

Související témata: