Hlavní obsah

Atlético - Bilbao 3:2O výhře Atlétika nad Bilbaem rozhodl v nastavení Godín

Aktualizováno

Fotbalisté Atlética Madrid otočili ve 12. kole španělské ligy zápas proti Bilbau a posunuli se na druhé místo o bod za Barcelonu. Bilbao čeká na ligovou výhru už 11 utkání, čímž vyrovnalo nejdelší sérii v klubové historii.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Saúl Ňíguez s Antoinem Griezmannem slaví gól Atlétika v Lize mistrů - ilustrační foto.

Článek

Atlético poprvé v této ligové sezoně inkasovalo v prvním poločase. V 36. minutě sice Oblak skvělým zákrokem vyrazil San Josého střelu na tyč, míč ale poslal do sítě dobíhající Williams. V 61. minutě vyrovnal dělovkou Thomas, ale o tři minuty později utekl obraně znovu Williams a vrátil baskickému celku vedení.

Svěřenci Diega Simeoneho však dokázali utkání otočit. Deset minut před koncem se prosadil hlavou po rohovém kopu Rodrigo a vítězství vystřelil Atléticu ve třetí minutě nastavení hlavou kapitán Godín.

Valencie vyhrála na hřišti Getafe 1:0 a přerušila čtyřzápasové čekání na ligové vítězství. Domácí trefili v prvním poločase tyč a břevno, což je nakonec stálo bodový zisk. V 79. minutě totiž dostal za faul ve vápně druhou žlutou kartu González a z nařízené penalty rozhodl kapitán Valencie Parejo.

Španělská fotbalová liga - 12. kolo:
Valladolid - Eibar 0:0,
Getafe - Valencie 0:1 (81. Parejo z pen.),
Atlético Madrid - Bilbao 3:2 (61. Thomas, 80. Rodrigo, 90.+1 Godín - 36. a 64. Williams),
20:45 Girona - Leganés.

Reklama

Související témata: