Hlavní obsah

Děsivé tajemství českého brankáře Vaclíka je venku. Jeho dcera prý mohla zemřít

Sevilla/Praha

Neštěstí bylo blízko. Fotbalový brankář Tomáš Vaclík málem přišel o svou malou dcerku. Švýcarský server blick.ch tvrdí, že na konci září jeho dcera Nicole spadla ze druhého patra, ale vše jako zázrakem naštěstí přežila bez vážných zranění. Gólman španělské Sevilly pak o pár hodin později vychytal senzační výhru proti Realu Madrid. Nikdo netušil, jakým peklem si před utkáním musel projít.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Sevilly Tomáš Vaclík

Článek

Po nešťastné události byl samozřejmě Vaclík v noci s dcerou v nemocnici, lékaři nechtěli nic podcenit a holčičku podrobili podrobným vyšetřením. Vedení klubu o celé záležitosti dobře vědělo a českému gólmanovi poslalo vzkaz. „Nemusíš chytat proti Realu, pokud se na to necítíš. Zůstaň se svou dcerou," zněla nabídka klubových šéfů.

„V takové chvíli se sport stává jen nedůležitou záležitostí. Pak si uvědomíte, co je opravdu důležité, rodina a zdraví," komentoval událost pro švýcarský server Vaclík.

Do zápasu s Realem však český gólman i přes těžkou životní situaci nastoupil a vychytal Seville důležité vítězství, když předvedl několik fantastických zákroků. "Všichni víme, v jak složité situaci Tomáš do zápasu šel. Zaslouží si náš obdiv a potlesk," říkal kouč Sevilly Pablo Machin v šatně hráčům.

A Vaclík v brance španělského týmu září i dál. Naposledy byl dokonce vyhlášen nejlepším brankářem La Ligy za měsíc listopad. „Jde mi to snad dobře, ale moje výkony ať posuzuje někdo jiný," tvrdil skromně. Přitom Sevilla je ve španělské nejvyšší soutěži druhá, na vedoucí Barcelonu ztrácí tři body.

Reklama