Hlavní obsah

Rozstřílí božský Messi i Vigo? Dosáhne už v sobotu na magickou metu 400 ligových gólů?

Před týdnem se V duelu šestnáctého kola španělské fotbalové ligy rozstřílela Barcelona, když nedala šanci nebohému Levante. Argentinec Lionel Messi se přitom zaskvěl hattrickem. Kdyby se mu něco podobného povedlo i v sobotu, kdy v La Lize hostí Barcelona na Camp Nou Celtu Vigo, stal by se prvním hráčem v historii, který by v nejvyšší španělské soutěži dosáhl na metu čtyř set gólů. V přímém přenosu na Televizi Seznam můžete od 18:30 sledovat, zda se mu to podaří.

Jindřich Šídlo navštívil Celtu VigoVideo: DIGI Sport

 
Článek

Proti Levante božský Argentinec doslova zářil. Nejenže brankáři Oierovi nasázel tři branky, ale na dvě další ještě nahrál. Barcelona tak vede španělskou ligu s náskokem tří bodů před druhou Sevillou a postavení si míní v nastávajícím sedmnáctém dějství upevnit.

Na Camp Nou bude pochopitelně velkým favoritem, i když Celta Vigo se v porovnání s minulým ročníkem hodně zlepšila. Loni skončila třináctá, nyní figuruje na deváté příčce. Dopředu ji žene především velká ofenzivní síla, která je zosobněna ve dvojici Aspas - Gomez. Oba už nastříleli dohromady 18 gólů. Celta Vigo se tak může chlubit, že je po Barceloně a Seville třetím nejproduktivnějším týmem v celé soutěži.

Není ani divu, že o Gomeze má eminentní zájem právě Barcelona, která by ho v lednovém přestupním termínu ráda přivedla na Camp Nou. Výhledově by měl být náhradou za svého dvaatřicetiletého krajana Luise Suáreze.

Celta se přestupu nebrání, ale za dvaadvacetiletého Uruguayce Maxi Gomeze požaduje 50 milionů eur. Jen mimochodem - Gomeze si vyhlédl i trenér londýnského Tottenhamu Pochettino, který by ho rád přivedl na Ostrovy.

Právě souboj barcelonskeho Messiho s dvojicí Aspas - Gomez, dodává sobotnímu zápasu španělské ligy na ještě větší zajímavosti. Zvláště, když Messi je v posledních týdnech při mimořádné střelecké chuti a v letošní La Lize vede tabulku kanonýrů s 14 trefami na kontě.

I proto by mohlo střetnutí přinést hodně gólů, což ostatně bývá v zápasech Barcelony se Celtou Vigo běžné. Stačí připomenout výsledky posledních vzájemných duelů - 2:2, 5:0, 1:1, 2:2, 5:0.

Fotbaloví fanoušci se proto mají v přímém přenosu na Televizi Seznam v sobotu od 18.30 na co těšit.

Jak naladit Televizi Seznam?
Vysílání Televize Seznam naladíte v celoplošném multiplexu 3, který pokrývá 95,7 % území České republiky a v Přechodové síti 12. Diváci najdou Televizi Seznam i v nabídce poskytovatelů satelitního televizního signálu DIGI TV, T-Mobile TV, Skylink či poskytovatele kabelového televizního vysílání UPC. Spektrum doplňuje několik desítek IPTV/OTT poskytovatelů, kteří umožňují televizní signál šířit přes internet (DIGI TV, T-Mobile TV, KUKI, Sledovanitv.cz, O2TV a další).

Reklama

Související témata: