Hlavní obsah

Ledová sprcha pro hvězdu PSG. Neymarův sen o návratu do Barcelony se jen tak nesplní

Barcelona/Praha

Splněné vánoční přání? Kdepak. Tohle byla pro fotbalovou hvězdu pořádně ledová sprcha. Brazilec Neymar se u stromečku médiím svěřil, že by si přál, aby jej nejlépe v letní pauze koupila z PSG zpět Barcelona. Jaká je šance? „Na seznamu posil pro příští sezonu Neymar nefiguruje," řekl médiím barcelonský šéf Josep Maria Bartomeu.

Foto: Michel Euler, ČTK/AP

Brazilec Neymar by se rád vrátil z PSG do Barcelony. Katalánský klub ale nic podobného neplánuje.

Článek

V Barceloně odehrála brazilská hvězda čtyři roky, jenže pak si postavila hlavu, že chce pryč z Camp Nou. Fanoušci katalánského gigantu zuřili, že někdo dobrovolně opouští barcelonskou fotbalovou chloubu. Realita ale byla taková, že se Neymar v létě 2017 stěhoval za rekordní sumu do Paříže a zářil nadšením.

PSG nemá ve francouzské lize konkurenci a Kanárkovi, i když sází gól za gólem a sbírá mistrovské tituly, scházejí ostře sledované bitvy s Realem Madrid či Atlétikem. Když se k tomu přidá, že v Lize mistrů klub schází pravidelně mezi nejlepšími, lze pochopit, proč by se rád vrátil do Španělska.

Foto: Charles Platiau, Reuters

Hvězda PSG, Brazilec Neymar, se chce vrátit do Barcelona. Katalánský klub s tím ale nepočítá.

Však také prchá z Paříže do katalánské metropole každou chvíli a na sociálních sítích sdílí, jak se potkal s Messim a dalšími bývalými spoluhráči. Naposledy pak do médií unikla zpráva na konci roku, že je vánočním přáním Neymara, aby jej Barcelona koupila zpátky.

Jenže podle všeho není jeho fotbalový comeback na programu dne. Vedení z Camp Nou tvrdí, že s hráčem ani jeho otcem není v kontaktu. „Nikdo nás v tomhle směru nekontaktoval," prohlásil Josep Maria Bartomeu, prezident Barcelony.

„Samozřejmě už myslíme na posily pro příští sezonu, ale jméno Neymar vážně není na stole. Mluvíme pořád o hráči PSG a já si nemyslím, že by se Paříž chtěla zbavit hráče jako je Neymar," dodal a rázně uťal spekulace, že by mělo v létě dojít k dalšímu rekordnímu přestupu.

Jedinou nadějí brazilské hvězdy snad může být v tuhle chvíli fakt, že do konce sezony ještě schází dost času na to, aby v Barceloně změnili názor...

Měla by Barcelona koupit zpátky Brazilce Neymara?
Ano.
11,8 %
Ne.
88,2 %
Celkem hlasovalo 9263 čtenářů.

Reklama

Související témata: