Hlavní obsah

Když rozhodčí Madridu pomáhají, tak si nestěžují, rýpl si barcelonský obránce do Realu

Barcelona/Praha

Barcelona a Real Madrid. Úhlavní rivalové, kteří spolu ve Španělsku soupeří nejen ve fotbale, ale i v basketbalu. V nedělním finále Španělského královského poháru v basketbalu (Copa del Rey de Baloncesto) se právě tito dva giganti utkali - a šlo o nervy až do poslední chvíle.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Obránce Barcelony Gerard Piqué.

Článek

Barcelona, za kterou v minulosti nastupovala česká basketbalová hvězda Tomáš Satoranský, dramatické utkání vyhrála nejtěsnějším možným rozdílem jednoho bodu - 94:93. Po utkání si ale Real stěžoval na výkon rozhodčích. Sudí podle madridského klubu učinili hned několik sporných rozhodnutí, z nichž Barcelona profitovala.

Prohlášení madridského klubu nenechalo chladným dlouholetého hráče fotbalové Barcelony, Gerarda Piquého. Ten poukázal na to, že když madridští hráči dostanou od sudích výhodu, jako například v únorovém derby s Atléticem, které Real opanoval 3:1, žádné komentáře od nich slyšet nejsou.

"(Madridské stížnosti) jsou slyšet ve fotbale, jsou slyšet v basketbalu, ještě že nedělají žádný jiný sport, protože bychom to museli trpět i v hokeji a házené," rýpl si obránce Barcelony do úhlavního rivala. "A pak jedou na Wanda (stadion Atlética Madrid, pozn. red), rozhodčí jim pomůžou a oni sklapnou a nestěžují si," cituje Piquého server Goal.com.

Podle Piquého se rozhodčí mýlili na obě strany stejně. "Dělali chyby, ale nejdřív ve prospěch Realu a pak ve prospěch Barcy. No, a později tady Madrid dělá celou tuhle show s rozhodčími," uzavřel obránce a dodal, že je na hráče "své" Barcelony velmi pyšný.

Reklama