Hlavní obsah

Neskutečný zářez! Realu pomohla vymyšlená penalta, sudí se přitom radil u videa

Video pomůže fotbalu. Po nedělním utkání španělské ligy si minimálně fandové Levante myslí, že pomůže hlavně Realu Madrid. Bílý balet totiž dostal od sudího penaltový dárek. Ten mu zajistil výhru 2:1, u poražených se pak mísila bezmoc a vztek. O faul se totiž nejednalo ani náhodou a pokud měl někdo dostat trest, tak jistě hráč Realu Casemiro za filmování.

Nahraná penalta v zápase Levante - Real MadridVideo: DIGI Sport

 
Článek
Fotogalerie

Poprvé se zlobili na sudího fandové Levante ve chvíli, kdy po stříleném centru Luky Modriče zasáhl míč ruku bránícího hráče domácích. Ten se sice snažil krýt obličej, ale ruka byla jasná. Modrič se dožadoval penalty tak vehementně, až se sudí rozhodl celou situaci konzultovat u videa. Výsledkem byl první pokutový kop pro Bílý balet a také vedoucí gól, protože Benzema šancí nepohrdl.

Levante se sice podařilo po hodině hry vyrovnat a narvaný stadion bouřlivě slavil. Hotovo ale nebylo, přijít měl klíčový moment utkání, penaltový dárek, který srazil domácí tým do kolen. Bránící Doukoure se v pokutovém území Casemira z Realu ani nedotkl, jenže hráč Bíleho baletu spadl jako podťatý a svíjel se na zemi v bolestech.

Foto: Alberto Saiz, ČTK/AP

Sudí Ignacio Iglesias Villanueva zkoumal penaltové situace v pokutovém území Levante u videa.

Sudí mu to zbaštil a bez rozmýšlení ukázal na penaltový puntík, domácí protestovali. Arbitr si pak šel ještě prohlédnout situaci na videu a naděje domácích žila, jenže rozhodčí viděl nedovolený zákrok hráče Levante a daroval Realu Madrid penaltu. Z ní Bale rozhodl o vítězství favorita.

Reklama

Související témata: