Hlavní obsah

Real Madrid - Barcelona 0:3Real Madrid dostal v bitvě gigantů nařezáno od Barcelony, Katalánci jsou ve finále poháru

Aktualizováno

Tvrdá lekce a také ostuda pro Bílý balet. Real Madrid po nadějné remíze z úvodního semifinále Španělského poháru nezvládl doma odvetu s Barcelonou. Prohrál 0:3 a postup do finále slaví katalánský velkoklub. Hvězdou zápasů byl útočník Luis Suárez, Uruguayec vstřelil dvě branky.

Foto: Susana Vera, Reuters

Hvězdy slaví. Barcelona v odvetě semifinále poháru Copa del Rey vyhrála na půdě Realu Madrid jasně 3:0. Na snímku se raduje autor dvou branek Luis Suárez s Lionelem Messim.

Článek
Fotogalerie

Po nepříliš záživném prvním poločase si vzal po přestávce hlavní slovo Suárez. Nejdříve v 50. minutě otevřel skóre precizní střelou, pak si dal vlastní gól Raphaël Varane, když se snažil uruguayskému útočníkovi zabránit v zakončení.

Povedený večer Suárez korunoval v 73. minutě, kdy proměnil penaltu po faulu na sebe "panenkovským" obloučkem. Byl to stý gól katalánského klubu v této sezoně. Soupeři si El Clásico zopakují v sobotu v rámci španělské ligy.

Barcelona může vyhrát domácí pohár popáté po sobě, ve finále se utká s Valencií, nebo Betisem Sevilla. Druhé semifinále je na programu ve čtvrtek.

Španělský pohár, odveta semifinále
Real Madrid - Barcelona 0:3 (0:0)
Branky: 50. a 73. z pen. Suárez, 69. vlastní Varane. První zápas 1:1, postupuje Barcelona.

Reklama

Související témata: