Hlavní obsah

Do El Clásika vyrukuje jiná Barcelona. Tentokrát oblékne retro dresy

Barcelona/Praha

Pouhé tři dny po lekci, kterou v semifinále španělského Královského poháru uštědřili Messi a spol. madridskému Realu, se Barcelona představí ve fotbalovém chrámu Santiago Bernabéu znovu. V sobotu večer je totiž na programu další díl El Clásica. Pro změnu ligový. Vyrukuje k němu však jiná Barcelona než ve středu.

Foto: Andrea Comas, ČTK/AP

V klasických dresech Barcelona na stadionu Realu triumfovala, stejně navrch chce mít i v retro dresech.

Článek

Lídr španělské ligy totiž k zápasu nastoupí ve speciální retro edici dresů evokující devadesátá léta minulého století. Právě v sezoně 1998/99 začala spolupráce katalánského klubu s firmou Nike, která navrhla a vyrobila ikonická trika s červenými a modrými pruhy. Samozřejmě že na nich tehdy nebylo logo žádného sponzora

Foto: Sport.cz

V dresu, který nosili Rivaldo a spol., by měla vyrukovat Barcelona v sobotu k dalšímu klání s Realem.

Před dvaceti lety je poprvé oblékli takoví fotbaloví velikáni, jako třeba Brazilec Rivaldo, Portugalec Luís Figo, Nizozemec Patrik Kluivert nebo jeden z největších trenérských mágů současnosti Pep Guardiola.

Hned v první sezoně v nich Barcelona, kterou tehdy trénoval nizozemský fotbalový „generál" Louis van Gaal, slavila titul ve španělské lize, v Lize mistrů však neuspěla, neboť v základní skupině skončila třetí za Bayernem Mnichov a Manchesterem United.

Foto: Sport.cz

V sobotním El Clásicu by měli MEssi a spol. obléci retro dresy

V sobotu večer by retro dresy měli obléci Messi, Suárez, Dembélé a spol. Samozřejmě s touhou vyhrát na Santiago Bernabéu po třech dnech i podruhé a udělat tak dalším krok k titulu.

Reklama

Související témata: