Hlavní obsah

Pořádná party. Fanoušci Valencie do noci slavili postup svého týmu do finále poháru

Valencie/Praha

Fotbalisté Valencie porazili sevillský Betis 1:0 a po remíze 2:2 z prvního zápasu postoupili do finále španělského poháru, ve kterém se utkají s Barcelonou. A jejich fanoušci postup náležitě slavili nejen na domácím stadionu Mestalla, ale i v ulicích španělského města.

Foto: Heino Kalis, Reuters

Radost hráčů Valencie po gólu proti Betisu.

Článek

Není divu, vždyť Valencie nebyla ve finále Španělského poháru dlouhých 11 let. Její fanoušci tak zaplnili ulice a dlouho do noci hlučně slavili úspěch svého týmu. Ten je o to větší, že Valencie nezažívá nejlepší sezonu, až příliš často ztrácí body remízami.

Podle serveru Daily Mail se už před začátkem duelu fanoušci shromáždili v ulicích Valencie, aby přivítali týmový autobus máváním šál a vlajek. A do ulic vyrazili i po skončení utkání. Pozápasové oslavy fanoušků si hráči mohli vychutnávat z balkónu stadionu.

V cestě za pohárovou trofejí ale bude Valencii stát těžký soupeř. Barcelona totiž španělskému Copa del Rey kraluje nepřetržitě od sezony 2014/15.

Naposledy se Valencie s Barcelonou ve finálovém pohárovém zápase střetla v roce 1971 na stadionu Santiaga Bernabeua v Madridu. Barcelona tehdy vyhrála 4:3 po prodloužení.

Letošní finále se odehraje 25. května na stadionu Betisu.

Reklama