Hlavní obsah

Real Madrid - Barcelona 0:1Barcelona znovu vyloupila stadión Realu Madrid. El Clásico rozhodl Rakitič

Aktualizováno

Fotbalová Barcelona podruhé během jednoho týdne vyloupila svatostánek úhlavního rivala Realu Madrid. Královský klub po debaklu v poháru tentokrát prohrál v rámci 26. kola španělské ligy s Lionelem Messim a spol. těsně 0:1. Slavné El Clásico rozhodl gól Ivana Rakitiče.

Foto: Juan Medina, Reuters

Barcelonský Ivan Rakitič střílí gól Realu Madrid.

Článek
Fotogalerie

Vedoucí Katalánci tak zvýšili náskok na svého rivala, který je v tabulce třetí, na 12 bodů. Sevilla s Tomášem Vaclíkem v brance prohrála v generálce na utkání Evropské ligy proti pražské Slavii s Huescou 1:2.

Zápas dvou velkých rivalů v Madridu začal šancemi na obou stranách. Kroosova tečovaná střela ani Messiho lob ale v brance neskončily. Skóre se změnilo v 26. minutě, kdy se Rakitič uvolnil na pravé straně narážečkou se Sergim Robertem a svůj nájezd z křídla zakončil jemným obloučkem přes padajícího Courtoise.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Fotbalisté Realu Madrid poté, co inkasovali úvodní gól od Barcelony.

Belgický brankář Realu se vyznamenal těsně před koncem poločasu, kdy zlikvidoval dvojitou šanci Suáreze s Messim. Oboustranně otevřené utkání pokračovalo i po přestávce.

Největší příležitost vyrovnat měl po hodině hry aktivní Vinícius, jeho střelu mířící do branky ale obětavě zblokoval stoper Lenglet. Ani Barcelona už nedokázala navýšit vedení, Dembélého a Messiho střely letěly těsně vedle tyče.

Barcelona vyhrála tři poslední El Clásica na stadionu Santiaga Bernabeua. Zároveň po 88 letech překlopila bilanci vzájemných soubojů s Realem na svou stranu (96 výher, 51 remíz, 95 proher).

Foto: Juan Medina, Reuters

Barcelonský Lionel Messi (uprostřed) reaguje po střetu se Sergiem Ramosem z Realu.

Sevilla prohrávala od sedmé minuty, kdy Juanpi přebral míč ve vápně a sám před Vaclíkem otevřel skóre. Favorit ale po změně stran soupeře zatlačil a dokázal vyrovnat. Po několikaminutové konzultaci s videorozhodčím nařídil sudí pokutový kop, který proměnil v 84. minutě nejlepší střelec Sevilly Ben Yedder.

Video naopak rozhodlo v neprospěch andaluského celku v 90. minutě, kdy rozhodčí po konzultaci odvolal gól střídajícího El Haddadiho. A tak domácím nakonec vystřelil tři body v osmé minutě nastavení prudkou ranou na přední tyč Avila.

Sevilla nevyhrála pět ligových zápasů, během nichž získala jediný bod, a po zkompletování kola může vypadnout mimo pohárové příčky. Huesca po páté výhře v sezoně ztrácí na záchranu tři body.

Sevilla hrála v sestavě: Vaclík - Mercado, Kjaer (62. Wöber), Gómez - Navas, Banega, Rog (74. Vázquez), Promes (61. El Haddadi) - Sarabia - Silva, Ben Yedder.

Alavés vyhrál ve Villarrealu 2:1 a posunul se v neúplné tabulce na čtvrté místo zajišťující účast v příštím ročníku Ligy mistrů. Oba góly vítězů zařídil asistencemi záložník Jony. V 54. minutě našel po rohovém kopu hlavičkujícího Maripana a v 77. minutě zpětnou přihrávkou vybídl ke skórování Inuie. Trefa japonského útočníka byla vítězná, protože předtím po hodině hry vyrovnal z penalty Cazorla.

Espaňol prodloužil svou neporazitelnost už na pět zápasů, když zdolal 3:1 Valladolid. Útočník Espaňolu Iglesias dal po 18 vteřinách hry nejrychlejší gól španělské ligy za poslední tři roky. Valladolid mohl skóre otočit ještě před pauzou, po vyrovnávací brance Alcaraze ale neproměnil penaltu Guardiola. Po přestávce domácí rozhodli góly Hermosa a Wu Leje, jenž se stal prvním Číňanem, který skóroval v La Lize.

Španělská fotbalová liga - 26. kolo:
Espaňol Barcelona - Valladolid 3:1 (1. Iglesias, 56. Hermoso, 65. Wu Lej - 17. Alcaraz)
Villarreal - Alavés 1:2 (61. Cazorla z pen. - 54. Maripan, 77. Inui),
Huesca - FC Sevilla 2:1 (7. Juanpi, 90.+8 Avila - 84. Ben Yedder z pen.)
Real Madrid - FC Barcelona 0:1 (26. Rakitič).

Reklama

Související témata: