Hlavní obsah

Vigo - Barcelona 2:0Mistr bez opor prohrál poprvé od ledna a po 23 soutěžních zápasech

Madrid
Aktualizováno

Fotbalisté mistrovské Barcelony ve 36. kole španělské ligy bez opor podlehli ve Vigu 0:2 a prohráli poprvé od ledna a po 23 soutěžních zápasech. Druhé Atlético Madrid na hřišti jiného barcelonského týmu Espaňolu utrpělo porážku 0:3 a nebodovalo po sérii čtyř vítězství.

Foto: Lalo R. Villar, ČTK/AP

Hráči Celty Vigo slaví gól Iaga Aspase proti Barceloně.

Článek

Barca ve středečním úvodním semifinále Ligy mistrů doma porazila Liverpool 3:0 a trenér jistých španělských šampionů Valverde před úterní odvetou v Anglii postavil obvyklé náhradníky.

Vigo toho využilo a oslabeného soupeře od začátku přehrávalo. Araujův gól na začátku druhé půle ještě neplatil kvůli těsnému ofsajdu, ale Gómez už v 67. minutě regulérně překonal brankáře Cillessena. Krátce před koncem ještě přidal Aspas pojistku z pokutového kopu. Celta poskočila na čtrnácté místo a udělala velký krok k záchraně.

Espaňol se poprvé prosadil v nastavení úvodní půle, kdy si dal vlastní gól kapitán Atlétika Godín. V 52. minutě zvýšil Iglesias a domácí útočník ještě v 89. minutě korunoval výhru z penalty.

Barcelonský tým protáhl sérii bez ligové porážky na sedm zápasů a posunul se na devátou příčku. Atlético má devítibodový náskok na třetího madridského rivala Real, který v neděli bude hostit Villarreal.

Španělská fotbalová liga - 36. kolo:
Levante - Vallecano 4:1 (14. Campaňa, 43. Vezo, 85. Jason, 90.+1 Bardhi - 71. García)
Espaňol Barcelona - Atlético Madrid 3:0 (52. a 89. z pen. Iglesias, 45.+1 vlastní Godín)
Alavés - San Sebastian 0:1 (24. Willian José)
Vigo - FC Barcelona 2:0 (67. Gómez, 88. Aspas z pen.)

Reklama

Související témata: