Hlavní obsah

Real Madrid - Villarreal 3:2Bílý balet konečně vyhrál, Getafe se přiblížilo premiérové účasti v Lize mistrů

Madrid
Aktualizováno

Fotbalisté Getafe porazili v 26. kole španělské lize Gironu 2:0 a výrazně se přiblížili premiérové účasti ve skupině Ligy mistrů. Klub z předměstí Madridu využil pátečního zaváhání páté Sevilly a na čtvrtém místě tabulky drží dvě kola před koncem tříbodový náskok. Třetí Real Madrid porazil Villarreal 3:2 a zvítězil po dvou kolech. Hráči Valencie rozdrtili sestupující Huescu 6:2 a na čtvrtou příčku zaručující účast v Lize mistrů ztrácejí tři body.

Foto: Juan Medina, Reuters

Toni Kroos z Realu Madrid během utkání s Villarrealem.

Článek

Getafe poslal proti zachraňující se Gironě do vedení v 16. minutě čtrnáctým gólem v ligové sezoně Molina, který se prosadil střelou na zadní tyč. Hostující García poté ve druhé půli dostal za nesportovní chování červenou kartu a Ángel přidal v 77. minutě v přesilovce pojistku. Girona má na 17. místě tabulky jen dvoubodový náskok na sestupovou příčku.

Real, který sezonu dohrává bez šance na zisk trofeje, skóroval poprvé po dvou zápasech. V sestavě Bílého baletu chybělo několik opor včetně zraněného kapitána Ramose a šanci tak dostali někteří hráči širšího kádru.

Pětadvacetiletý Mariano měl dosud na kontě za Real jen dvě soutěžní trefy a svou bilanci zdvojnásobil. Poprvé se za A-tým madridského celku trefil Vallejo. Villarreal je po prohře patnáctý s pětibodovým náskokem na sestupové pásmo.

Valladolid porazil sedmé Bilbao 1:0 a posunul se před Gironu na první nesestupovou pozici. Výhru vystřelil domácím v 21. minutě útočník Rubio.

Španělská fotbalová liga - 36. kolo:
Getafe - Girona 2:0 (16. Molina, 77. Ángel)
Eibar - Betis Sevilla 1:0 (45.+1 José Ángel)
Real Madrid - Villarreal 3:2 (2. a 49. Mariano, 40. Vallejo - 11. Moreno, 90.+4 Costa)
Valladolid - Bilbao 1:0 (21. Rubio)
Huesca - Valencie 2:6 (66. Melero, 90.+2 Gallar z pen. - 16. a 51. Rodrigo, 20. a 32. Mina, 2. Wass, 40. vlastní Etxeita).

Reklama