Hlavní obsah

Slovenská stopa ve slavné Barceloně. Katalánský gigant získal talentovaného mladíka

Barcelona/Praha

Slavný fotbalový klub z Barcelony získal do svých řad talentovaného mladíka Ludovita Reise. Teprve osmnáctiletý fotbalista přestoupil do katalánského celku z nizozemského Groningenu. Klub o transferu informoval na svém webu. Nizozemský mládežnický reprezentant má slovenské kořeny, oba jeho rodiče jsou Slováci.

Foto: Twitter: FC Barcelona

Talentovaný mladík Ludovit Reis přestoupil do Barcelony.

Článek

Sám mladík má nizozemský pas teprve necelý rok. V Barceloně podepsal do roku 2022 s opcí na možné prodloužení na další dva roky. Součástí jeho smlouvy je také výstupní klauzule ve výši sto milionů eur.

„Jsem šťastný, splnil se mi sen. Na tento den nikdy nezapomenu," cituje Reise web Sport.aktuality.sk. Podle tohoto serveru by měl mladý záložník začít v B-týmu, jeho ambice jsou ale vyšší.

„Chci se co nejdřív vypracovat do áčka a učit se o Sergia Busquetse, v kádru je ale mnoho kvalitních hráčů," uvedl Reis.

Za A tým v Groningenu odehrál mladík padesát soutěžních zápasů, ve kterých vstřelil dva góly. Má zkušenosti z nizozemské reprezentace do 19 a 21 let. Barcelona za něj Groningenu zaplatila 3,25 milionů eur (necelých 84 milionů korun).

Reklama