Hlavní obsah

Neskutečný příběh! Byl na invalidním vozíku a učil se znovu chodit. Teď ho koupil Real Madrid

Čerstvá posila Realu Madrid Ferland Mendy má za sebou velký příběh. Čtyřiadvacetiletý obránce je dnes součástí jednoho z nejlepších evropských klubů, kde podepsal smlouvu na šest let. Urazit k tomu ale musel dlouhou cestu. V patnácti letech to totiž vypadalo, že si už nikdy fotbal nezahraje, po operaci kyčle byl na invalidním vozíku.

Foto: Twitter

Čerstvá posila Realu Madrid Ferland Mendy.

Článek

Ještě před dvěma lety hrál Mendy za druholigový francouzský tým Le Havre. V červnu 2017 se ale připojil k Lyonu, odkud se nyní dostal až do Realu Madrid.

Za sebou má obránce už i debut v národním týmu - v listopadovém přátelském utkání proti Uruguayi. Přitom to jednu dobu vypadalo, že na hraní fotbalu bude muset úplně zapomenout. Nemohl totiž ani chodit.

Už si nezahraješ, zněl verdikt

„Byl jsem chvíli na vozíku a strávil nějakých šest nebo sedm měsíců v nemocnici na rehabilitaci, abych mohl znovu chodit," vzpomíná pro BBC Sport Francouz.

„Řekli mi, že už si nezahraju. A dnes jsem v Realu Madrid. Na začátku jsem tomu prostě nemohl uvěřit," kroutí nad svým přestupem hlavou.

Jak bude kariéra houževnatého Francouze pokračovat, to samozřejmě nelze říct, Real si je ale kvalit francouzského obránce evidentně dobře vědom. Za přestup totiž Lyonu měl zaplatit částku pohybující se kolem 50 milionů eur (necelých 1,5 miliardy korun).

Reklama