Hlavní obsah

Brazilský obránce Roberto Carlos prý už v Realu nezůstane

MADRID

Zkušený brazilský fotbalista Roberto Carlos už nebude hrát za Real Madrid. Zatímco jeho krajan Cicinho novinářům řekl, že čtyřiatřicetiletý obránce jedná s vedením klubu o prodloužení smlouvy, sám Carlos to ve středu večer popřel.

Foto: ČTK

Roberto Carlos (vlevo) a Luis Figo při oslavách jednoho z mistrovských titulů, který pomohli Realu Madrid vybojovat.

Článek

"Je skvělé, že tu chce zůstat. Roberto Carlos je vynikající hráč, na svém postu nejlepší na světě," řekl Cicinho v rozhovoru pro rozhlasovou stanici Punto Radio. Jeho krajan ale prohlásil, že letos po 11 letech z Realu určitě odejde. "Rozhodl jsem se tak a už na tom nehodlám nic změnit," uvedl Roberto Carlos pro deník As.

Už po vlně kritiky, jíž čelil po březnové prohře s Bayernem v osmifinále Ligy mistrů, fotbalista trval na tom, že v červnu Real opustí. Nyní mu značně vylepšila reputaci branka z nastaveného času nedělního ligového duelu, díky níž Real porazil Huelvu 3:2 a udržel šanci na zisk titulu; i proto se zřejmě začalo hovořit o možném prodloužení jeho smlouvy. Sám hráč uvedl, že se chce rozloučit jako šampión.

O přestupu mistra světa z roku 2002 se hovořilo už loni v létě, zkušený brazilský zadák ale nakonec v Madridu zůstal. Podle médií se jeho dalším zaměstnavatelem pravděpodobně stane turecký mistr Fenerbahce Istanbul, který o něj měl velký zájem už před rokem. Během svého jedenáctiletého působení v "Bílém baletu" byl Roberto Carlos u tří triumfů v Lize mistrů a tří španělských titulů.

Reklama

Související témata: