Hlavní obsah

Real Madrid si poradil s La Coruňou a stále má k titulu blíž

MADRID

Branky Ramose, Raúla a Van Nisterooije zajistily v sobotu fotbalistům Realu Madrid v 36. kole španělské ligy výhru 3:1 nad La Coruňou. Real tak dál sahá po mistrovském titulu; dvě kola před koncem má stejně bodů jako vedoucí Barcelona, ale do not mu hraje lepší bilance ze vzájemných zápasů.

Článek

Real začal dobře a dostal se do vedení po trefě obránce Ramose, který využil Beckhamova centru, po změně stran však hosté srovnali zásluhou Capdevily. Madridští však záhy odpověděli Raúlovou střelou, která jim vrátila vedení, a to pak potvrdil ještě nejlepší ligový kanonýr Van Nistelrooij.

Barcelona udržela kontakt po večerním vítězství 1:0 nad Getafe, ale pro příští zápas, derby proti Espaňolu, přišla o Brazilce Ronaldinha. Ten už v druhé minutě poslal celek z katalánské metropole do vedení, jenže krátce před poločasem pak dostal červenou kartu za oplácení.

Fotbalisté Valencie naopak nezvládli domácí utkání s Villarrealem, v němž kvůli dvěma zásahům uruguayského kanonýra Diega Forlána prohráli 2:3. Na domácí straně se také dvakrát prosadil David Villa. Valencie tak přišla o možnost zaútočit na titul, jelikož dvě kola před koncem ztrácí na vedoucí duo sedm bodů.

Španělsko - 36. kolo
Valencie - Villarreal 2:3 (21. z pen. a 90+1. Villa - 35. a 87. Forlán, 79. Tomasson), Real Madrid - La Coruňa 3:1 (29. Ramos, 58. Raúl, 75. Van Nistelrooij - 54. Capdevila), Barcelona - Getafe 1:0 (2. Ronaldinho).

Reklama

Související témata: