Hlavní obsah

Barcelona před duelem se Slavií přišla o oporu

Praha

Fotbalistům Barcelony se před středečním zápasem 3. kola základní skupiny Ligy mistrů na hřišti Slavie zranil obránce či záložník Sergi Roberto. Sedmadvacetiletý hráč musel v sobotním ligovém utkání v Eibaru v poločase střídat a následné vyšetření odhalilo problémy s vazem v levém koleni. Očekávanou délku Robertovy absence klub na svém webu neuvedl.

Foto: Thissen Bernd, ČTK

Barcelonský Sergi Roberto během utkání Ligy mistrů s Dortmundem.

Článek

Roberto nastoupil za Barcelonu v 10 z 11 zápasů této sezony. Osmkrát hrál ve španělské lize a zasáhl do obou utkání Ligy mistrů, z toho naposledy při výhře 2:1 nad Interem Milán jako člen základní sestavy.

Barcelona po sobotním vítězství 3:0 v Eibaru přicestuje v úterý do Prahy jako lídr španělské ligy. Katalánský velkoklub před středečním soubojem se Slavií nebude v Edenu trénovat a předzápasovou přípravu absolvuje ještě v domácích podmínkách před odletem.

Barcelona dorazí do Čech po osmi letech. V roce 2011 si hvězdný tým zahrál v základní skupině proti Plzni, kterou nejprve porazil doma 2:0 a pak v Edenu po hattricku hlavní opory Lionela Messiho 4:0. Západočeši tehdy ještě kvůli rekonstrukci stadionu nemohli hrát ve Štruncových sadech.

Reklama

Související témata: