Hlavní obsah

Valverdeho je mi líto, řekl trenér Realu Zidane o vyhozeném kouči Barcelony

Trenér fotbalistů Realu Madrid Zinédine Zidane lituje vyhazovu svého konkurenta Ernesta Valverdeho z Barcelony. Mistr světa a Evropy s Francií si uvědomuje, že pokud s "Bílým baletem" zažije sérii neúspěchů, bude čelit stejnému tlaku jako Valverde.

Foto: Amr Nabil, ČTK/AP

Ernesto Valverde už není trenérem fotbalistů Barcelony.

Článek

"Je mi ho líto. Ukázal, jak dobrý kouč to je. Hodně ho respektuju. Pokud trénujete Real Madrid nebo Barcelonu, víte, na čem jste a že se to nezmění," citoval Zidana list AS. Valverdeho v pondělí nahradil Quique Setién.

"Pokud prohraju pár zápasů, začnu být kritizován, jako se to stalo před měsícem a půl. Musíte se snažit odevzdávat sto procent," prohlásil sedmačtyřicetiletý Zidane. Během prvního trenérského angažmá u "Los Blancos" v letech 2016 až 2018 dovedl mužstvo k devíti trofejím včetně tří prvenství v Lize mistrů v řadě.

Minulý týden oslavil s týmem triumf ve španělském Superpoháru. V La Lize je Real po polovině sezony kvůli horšímu skóre druhý za Barcelonou. V sobotu na Santiago Bernabéu přivítá v ligovém souboji Sevillu s brankářem Tomášem Vaclíkem.

Reklama

Související témata: