Hlavní obsah

Atlético - Sevilla 2:2Vaclík se po zranění vrátil do branky, Sevilla remizovala s Atlétikem Madrid

Aktualizováno

Fotbalisté Barcelony porazili ve 27. kole španělské ligy San Sebastian 1:0 a vrátili se do čela tabulky. Před Realem Madrid mají dvoubodový náskok, "Bílý balet" ale v neděli čeká duel na hřišti Betisu Sevilla. Tomáš Vaclík se po dvouzápasové pauze zaviněné zraněním vrátil do branky Sevilly. Andaluský celek v souboji o třetí místo remizoval na hřišti Atlética Madrid 2:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Vaclík v brance Sevilly

Článek
Fotogalerie

Barceloně se na Camp Nou podařilo přerušit sérii šesti soutěžních výher San Sebastianu. Hostující celek jel na hřiště favorita s nadějí na dobrý výsledek. Vedle vítězné šňůry a čerstvého postupu do finále Španělského poháru se mohl pochlubit také čistým kontem v posledních třech soutěžních zápasech.

Obrana hostů držela až do 81. minuty, kdy Lionel Messi proměnil pokutový kop. Dvaatřicetiletý Argentinec vystřídal v čele historicky nejlepších střelců pěti nejprestižnějších evropských soutěží rivala Cristiana Ronalda z Juventusu Turín. Messi nastřílel v 474 utkáních 438 gólů. Pětatřicetiletý Portugalec Ronaldo potřeboval na 437 tref 540 ligových duelů. Další gól katalánského celku přidal v nastavení Jordi Alba, ale rozhodčí ho kvůli ofsajdu neuznal.

Poslední tři zápasy Atlética Madrid se Sevillou skončily remízou a stejně dopadlo i dnešní utkání. Hosty dostal do vedení Luuk de Jong, který překonal brankáře Jana Oblaka v 19. minutě. Za Atlético srovnal v 32. minutě z pokutového kopu Álvaro Morata.

O čtyři minuty později poslal domácí "Rojiblancos" do vedení Joao Felix. Dvacetiletý Portugalec se trefil po návratu po zranění už podruhé ve třech ligových zápasech. Na konečných 2:2 srovnal z penalty Lucas Ocampos. "Získali jsme bod na velmi těžkém hřišti. Atlético má dobrý tým, bod je zasloužený," řekl Vaclík pro klubový web.

O bod za třetí Sevillou je další osmifinalista Evropské ligy Getafe, které se nachází na poslední příčce znamenající start v Lize mistrů. Getafe doma remizovalo 0:0 se Celtou Vigo, která je naopak na první pozici zajišťující záchranu, a nevyhrálo třetí z posledních čtyř duelů.

Pouze bod ztrácí na Celtu nováček z Mallorcy, který v Eibaru vyhrál 2:1.

Španělská fotbalová liga - 27. kolo:
Eibar - Mallorca 1:2 (90.+2 Bigas - 42. Rodríguez, 78. Kubo)
Atlético Madrid - FC Sevilla 2:2 (32. Morata z pen., 36. Joao Felix - 19. de Jong, 43. Ocampos z pen.)
FC Barcelona - San Sebastian 1:0 (81. Messi z pen.)
Getafe - Vigo 0:0

Reklama

Související témata: