Hlavní obsah

Trénují i v karanténě. Dva hráči španělské Osasuny dávají návod ostatním

Praha

Zatímco třeba v takovém Německu bundesligové kluby promýšlejí, jak i ve zpřísňujících se opatřeních najít možnost, aby fotbalisté dál trénovali, a přitom nepřišli do vzájemného kontaktu, dva hráči španělské Osasuny si poradili sami. Nebyl to pro ně zase až takový problém, protože bydlí vedle sebe a jejich zahrádky spolu sousedí.

Foto: REUTERS/Felix Ordonez

Garcia (vpravo) z Osasuny přihlíží Navasovu akrobatickému pokusu o zachycení míče.

Článek

I španělská La Liga byla samozřejmě po odehrání sedmadvaceti kol přerušena, neboť země na Pyrenejském poloostrově je jedním z největších evropských ohnisek pandemie koronaviru. Podle posledních údajů je ve Španělsku přes 33 tisíc lidí nakaženo virem Covid-19, 2182 jich zemřelo.

Dva hráči Osasuny, jejichž mužstvo figuruje uprostřed ligové tabulky, však našli způsob, jak se udržovat alespoň trochu ve formě.

Jednatřicetiletý obránce Raúl Navas a rok mladší záložník Francisco Mérida, který před lety hrával i za Arsenal, mají štěstí, že bydlí vedle sebe. Mohou trénovat, aniž by se viděli, natož aby přišli do kontaktu. Jejich návod, jak se připravovat i v době karantény, koluje po sociálních sítích, kde se stal okamžitě hitem.

Reklama

Související témata: