Hlavní obsah

Nakazil se koronavirem? Jako by mě přejel kamion, líčí brankář Aston Villy

Praha

Prošel si krušnými dny. I když mu nemoc COVID-19 nebyla oficiálně diagnostikována, je španělský brankář Pepe Reina na základě symptomů přesvědčený, že patří do početné skupiny nakažených novým typem koronaviru.

Foto: Sport.cz

Španělský brankář Pepe Reina.

Článek

„Zažil jsem opravdu tři ošklivé dny," tvrdil v rozhovoru pro španělskou rozhlasovou stanici El Partidazo de Cope gólmana Aston Villy, jenž v birminghamském klubu hostuje z AC Milán. „Měl jsem horečku, suchý kašel, nemohl jsem dobře dýchat. Cítil jsem se, jako by mě přejel kamion nebo vlak," líčí sedmatřicetiletý gólman. Test, který by nákazu potvrdil, však světový šampion z roku 2010 neabsolvoval.

„Testy se tu plošně neprovádějí, dělají se jenom ve velmi vážných případech. Když jsem ale hovořil s lékaři a popsal jim svoje příznaky, potvrdili mi, že mám s vysokou pravděpodobností koronavirus," říká.

V současné době se už cítí dobře. Nařízenou karanténu společně s manželkou a dětmi dodržuje ve svém domě v Birminghamu a myšlenky směřuje k lidem, kteří takové pohodlí v izolaci nemají. „Nemohu hovořit o utrpení, když nejsem vězeň. Já bydlím ve velkém domě se zahradou. Přemýšlím o lidech, kteří žijí v bytě o rozloze 70 metrů čtverečních se dvěma nebo třemi dětmi. Mají to těžké, jsou to taky hrdinové," vykládal Reina.

Fotbal stejně jako další hráči v současnosti přehodil úplně na druhou kolej. „Ve hře je momentálně zdraví lidstva na celém světě. Také rozhodnutí odložit mistrovství Evropy a letní olympiádu je moudré," dodal.

Reklama

Související témata: