Hlavní obsah

Legenda Liverpoolu podlehla rakovině

Madrid/Praha

Sportovní svět zastihla smutná zpráva. Bývalý útočník Liverpoolu Michael Robinson prohrál boj s rakovinou, bylo mu 61 let. Irský fotbalista byl součástí legendárního kádru Reds, který v roce 1984 získal památný treble. Robinson aktivní kariéru ukončil v roce 1989 a následně pokračoval jako úspěšný fotbalový komentátor ve Španělsku.

Foto: Sport.cz

Irský fotbalista Michael Robinson podlehl rakovině.

Článek

Robinson s rakovinou sváděl dlouhotrvající boj. V úterý svůj nejtěžší životní zápas bohužel prohrál. „S velkou lítostí oznamujeme, že Michael zemřel. Zanechává to v našich životech obrovskou díru, ale také mnoho vzpomínek plných lásky," objevila se zdrcující zpráva na jeho oficiálním twitterovém účtu.

Bývalý irský reprezentant o své nemoci informoval veřejnost v roce 2018. Už v minulém týdnu se ve španělském tisku objevila informace, že zemřel. Tehdy šlo však o chybu jednoho z redaktorů a sám Robinson zprávu popřel.

„Pro všechny z vás, kteří se ptáte, mám zprávu, že stále bojuji," dementoval tehdy Robinson nepravdivou zvěst o svém skonu. Podle britského Daily Mailu trpěl bývalý útočník rakovinou kůže.

„Rakovina mě může zabít jen jednou. Doufám, že dřív než později, nebude to ale každý den," vtipkoval o svém stavu ještě koncem minulého roku v jednom z rozhovorů. „Vyrovnal jsem se s tím, co se děje, vím, co se stane, ale jsem plný optimismu a užívám si života," řekl tehdy.

Reklama

Související témata: