Hlavní obsah

Šéf La Ligy se děsí francouzského scénáře. Pro profesionální fotbal by to podle něj mohlo znamenat konec

Madrid/Praha

Prezident la Ligy Javier Tebas si myslí, že pokud by se letošní ročník španělské soutěže nedohrál, mohlo by to pro fotbal v zemi mít katastrofické následky. K takovému kroku přistoupila sousední Francie, jejíž premiér v úterý ohlásil, že vláda až do září zakázala všechny velké sportovní akce. Tebas chce naopak ligu dohrát do 2. srpna, což je termín, který stanovila UEFA jako nejzazší pro dokončení sezony.

Foto: Profimedia.cz

Prezident španělské fotbalové ligy Javier Tebas hodlá udělat všechno proto, aby se zastavený ročník La Ligy dohrál.

Článek

Ve francouzské Ligue One zbývalo dohrát deset kol. Představitelé soutěže měli plán, podle kterého mělo k restartu dojít 17. června. Úterní tiskovou konferencí ministerského předsedy Édouarda Philippea ale veškeré naděje vzaly za své. První a druhá liga se v zemi galeského kohouta dohrávat nebude.

Prezident la Ligy Javier Tebas je náhlým zvratem u východních sousedů zcela šokován. Vydal proto prohlášení, ve kterém postup Francouzů tvrdě kritizuje a tvrdí, že by nedokončení ročníku mohlo znamenat konec fotbalu tak, jak ho známe.

„Nechápu proč by mělo být více nebezpečné hrát fotbal bez diváků, než třeba pracovat v továrně na montážní lince nebo být na rybářské lodi na moři," myslí si Tebas.

Španělsko podle všeho ale k francouzskému scénáři nemíří. Premiér Pedro Sánchez v úterý zrušil některá omezení týkající se volného pohybu, včetně povolení individuálních tréninků sportovců mimo domov. La liga teď bude aplikovat čtyřfázové rozvolňování restrikcí týkající se přípravy fotbalistů.

Reklama