Hlavní obsah

Španělské kluby mohou i po pěti pozitivních testech dál trénovat

Vedení španělské fotbalové ligy potvrdilo, že v první vlně testování hráčů na koronavirus se objevilo pět pozitivních výsledků. Nic to ale zatím nemění na dalších plánech, tréninkový program by měl pokračovat podle stejných pravidel, podle kterých byl tento týden zahájen. Identitu nakažených hráčů ani postižené kluby funkcionáři nezveřejnili.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Barcelony se radují v utkání Ligy mistrů. Ilustrační foto

Článek

Většina týmů včetně lídra ligy Barcelony otevřela v pátek klubová centra a hráči v nich mohli po téměř dvouměsíční celonárodní karanténě začít s individuálním tréninkem. Atlético Madrid zahájilo přípravu v sobotu, Real Madrid plánuje návrat na pondělí.

O pozitivních testech informovala už v pátek veřejnoprávní rozhlasová stanice RAC1, podle níž se tři případy týkaly první ligy. Jako jediný z fotbalistů svůj případ v sobotu zveřejnil obránce Renan Lodi z Atlética Madrid. Dvaadvacetiletý Brazilec měl symptomy nemoci covid-19 již v polovině března, nyní je už bez příznaků. K tréninku se bude moci připojit poté, co bude mít dva negativní testy za sebou.

Vedení ligy vyzvalo všechny fotbalisty, aby nepodceňovali přijatá preventivní opatření a dodržovali bezpečnostní nařízení. Nárůst pozitivních testů by mohl zmařit úsilí o restart a dohrání sezony. La Liga byla přerušena 12. března.

Reklama

Související témata: