Hlavní obsah

Ferguson: Real koupil Heinzeho, aby přilákal kamaráda Ronalda

MANCHESTER

Real Madrid se prý snažil zlákat do svých služeb portugalského kanonýra Cristiana Ronalda i na kamarádství s argentinským fotbalistou Gabrielem Heinzem. Podle trenéra Manchesteru United Alexe Fergusona španělský klub koupil Heinzeho promyšleně z Old Traffordu už v loňském roce právě s tímto úmyslem. Heinze se teorii slavného kouče vysmál a označil ji za science fiction.

Článek

Ferguson prohlásil, že Real rozhodně neangažoval Heinzeho proto, že by byl tak dobrý fotbalista. "Bylo mi od začátku jasné, o co jim jde. Ne že by Heinze nebyl dobrý, ale normálně by o něj asi příliš nestáli. Konečný cíl byl Ronaldo," prohlásil Ferguson v rozhovoru pro časopis GQ.

Heinzeho loni prodal do Realu za osm miliónů liber, teď ale jednání španělského velkoklubu označil za sprosté. "Tahle teorie, že jsem šel do Realu jako návnada na Cristiana, je dobrá leda jako výplod autora sci-fi," citoval ve středu Heinzeho reakci deník Guardian. "Jsme sice dobří kamarádi, ale on není hloupý a sám dovede posoudit, co je pro jeho budoucnost nejlepší," uvedl třicetiletý obránce.

Ferguson nakonec po letní slovní válce se zástupci Realu Ronalda v Manchesteru udržel.

Reklama