Hlavní obsah

Kandidát na šéfa Barcelony chce přivést zpět Guardiolu

Madrid

Chystá se velký fotbalový návrat! A pokud to vážně klapne, byla by to hotová senzace. Jen si na ni fanoušci musejí ještě nějakou chvíli počkat. Pokud Joan Laporta příští rok uspěje v předsednických volbách a vrátí se do čela fotbalové Barcelony, slíbil přivést zpět úspěšného trenéra Pepa Guardiolu. Španělský kouč nyní vede Manchester City, kde má smlouvu do června 2021. "Chci, aby se do Barcelony vrátil," citují Laportu média.

Foto: Profimedia.cz

Zamyšlený trenér Manchesteru City Pep Guardiola. Možná už přemýšlí, zda by stálo za to vrátit se do Barcelony.

Článek

"Pracuji na předsednické kandidatuře. V minulosti jsem už klub vedl a mám radost, že jsem zpátky," řekl v pondělí večer katalánské televizní stanici TV3 Laporta, který v čele Barcelony stál v letech 2003 až 2010. Právě pod jeho vedením se Guardiola v roce 2008 posunul od rezervního týmu k áčku Barcelony. "Byl bych moc rád, aby se vrátil. Ale teď je v City a rozhodnout se musí on. Barceloně nastavil laťku vysoko a hodně Katalánců včetně mě ho chce zpět," dodal.

S ním poté získal čtrnáct trofejí včetně tří španělských titulů a dvou triumfů v Lize mistrů. "Až přijde správný čas, oslovím trenéra, který by podle mě měl v roce 2021 Barcelonu vést," řekl Laporta.

Podle všeho naopak není nakloněn tomu, aby se trenérem slavného katalánského klubu stal bývalý hráč Barcelony Xavi. "V klubu jsou stále fotbalisté, s kterými Xavi hrál. A věřte, že není jednoduché trénovat bývalé spoluhráče," naznačil, že u něj jasně vede angažování Guardioly.

Ten odešel v roce 2012 z Barcelony do Bayernu Mnichov, se kterým třikrát vyhrál bundesligu. Další dva tituly získal s Manchesterem City, kde působí od roku 2016, ale jeho budoucnost je nejasná. Anglický klub byl totiž kvůli porušení finančního fair play na dva roky vyloučen z evropských pohárů. Jeho vedení se proti trestu odvolalo.

Reklama