Hlavní obsah

Z hvězdy překupníkem. Bývalého fotbalistu Realu zadrželi za pašování drog

Madrid/Praha

Zapletl se do obchodu s narkotiky. Bývalý kmenový fotbalista Realu Madrid Edwin Congo byl v úterý zadržen španělskou policií při protidrogové razii proti překupníkům. Strážci zákona zatkli bývalého třiačtyřicetiletého útočníka ve španělské metropoli společně s dalšími podezřelými.

Foto: Profimedia.cz

Kolumbijský útočník Edwin Congo se v dresu Realu Madrid naposledy představil v roce 2019 během charitativního utkání bývalých hvězd španělského fotbalu.

Článek

Podle španělských médií byl bývalý fotbalista Edwin Congo zadržen spolu s dalšími deseti osobami kvůli podezření z obchodování s kokainem. Po výslechu a podání svědectví jej ale propustili.

Congo byl během své aktivní kariéry kmenovým hráčem Realu Madrid, za první tým Bílého baletu ale nikdy nenastoupil. Hostoval ve Valladolidu, portugalském týmu Guimaraes a hrál francouzskou ligu za Toulouse. La Ligu kopal také v Levante.

Bývalý útočník se k Realu Madrid připojil v roce 1999 za pět milionů eur (asi 137 milionů korun) z kolumbijského Once Caldas a podle španělského deníku Marca se tehdy jednalo o nejdražší přestup v historii kolumbijského fotbalu.

Congo reprezentoval rodnou Kolumbii v 17 mezistátních zápasech a zahrál si i na jihoamerickém mistrovství. Aktivní kariéru ukončil rodák z Bogoty v roce 2009. Několikrát nastoupil v charitativním utkání společně s bývalými hvězdami Realu Madrid.

Reklama

Související témata: