Hlavní obsah

Vysněný Haaland? Slavný Real si nejspíš bude muset nechat zajít chuť

Koronavirová krize tvrdě dopadá na španělskou La Ligu. Fotbalové hvězdy Pyrenejského poloostrova by se měly znovu představit veřejnosti při restartu, který je naplánován na červenec. Škody největších klubů v zemi se kvůli zavřeným stadionům ale podle deníku Marca vyšplhají ke stovkám milionů eur. Fanoušci by se tak pomalu ale jistě měli připravit na to, že slavné celky v létě na přestupovém trhu aktivitou hýřit nebudou.

Foto: Pool, Reuters

Norský tank Erling Braut Haaland se raduje z gólu v dresu Dortmundu.

Článek

I Real Madrid se kvůli pandemii koronaviru bude muset vyrovnat s výpadkem velké části svých příjmů. Podle španělských médií Los Blancos na vstupném, marketingových aktivitách, či vinou uzavřeného klubového muzea přišli o přibližně 150 milionů eur (asi 4 miliardy korun).

Vysněné příchody talentované komety Erlinga Brauta Haalanda, Eduarda Camavinga z Rennes a dalších se kvůli tomu nyní jeví vysoce nepravděpodobně. Podle Marcy už vedení klubu rozhodlo o vnitřních finančních restrikcích, které zahrnují právě šetření během letního přestupového okna.

Jediná možnost by byla vydělat na případné příchody prodejem některých hvězd. Real ale musí počítat s tím, že prodat nechtěné hráče bude kvůli nastupující finanční krizi složitější než dříve. Jen velmi málo klubů bude ochotno platit astronomické částky a nemalé gáže za fotbalisty jako Gareth Bale nebo James Rodríguez.

Španělský list ovšem závěrem dodává, že by nastalá situace pro Bílý balet ze sportovního hlediska neměla být žádnou tragédií. Kádr Realu je totiž natolik kvalitní, že případná neaktivita na letním přestupovém trhu by jeho fotbalové ambice ohrožovat neměla.

Reklama

Související témata: