Hlavní obsah

Atlético Madrid ztratilo body v Malaze, Valencia prohrála na půdě Mallorky

BARCELONA

V nepřesvědčivých výkonech pokračují fotbalisté Atlétika Madrid. Na hřišti Málagy uhráli remízu 1:1 a ani ve čtvrtém utkání po sobě se nedočkali tříbodového zisku. Madridský celek tak zůstává na šestém místě před Málagou jen díky lepšímu skóre.

Článek

Málaga dokonce vedla po tečované střele Apoňa, ovšem v závěru první půle vyrovnal tečí přímého kopu stoper Heitinga. Atlético pak bylo blízko k vítězství, ovšem střelu českého obránce Tomáše Ujfalušiho v druhé nastavené minutě skvěle chytil domácí brankář.

Překvapení se zrodilo na hřišti Mallorky, kde Valencie nečekaně prohrála 1:3. Čtvrtá Valencie, která na vedoucí Barcelonu ztrácí již 19 bodů, se trápila v útoku, kde postrádala kanonýra Davida Villu. Ten nemohl nastoupit kvůli zranění stehna.

Zklamala i třetí Sevilla, která doma nečekaně prohrála 0:2 se Santanderem, přestože hrála téměř hodinu s převahou jednoho muže v poli. Ztratila tak kontakt s druhým Realem Madrid, který po vítězství nad La Coruňou odskočil na tříbodový rozdíl.

Madridský celek potvrdil zlepšení v obranné hře, když počtvrté z posledních pěti zápasů neinkasoval. K vítězství mu stačila jediná branka, kterou ve 40. minutě obstaral kapitán Raúl, jenž hlavou tečoval střílený centr lednové posily Lassana Diarry.

Španělská fotbalová liga - 20. kolo:
Almería - Bilbao 2:1 (26. Ortíz, 40. K. Uche - 66. Del Olmo), Getafe - Gijón 5:1 (15., 57. a 72. z pen. Soldado, 17. Granero, 71. I. Uche - 45. Barral), Huelva - Betis Sevilla 1:0 (72. Camuňas), Mallorca - Valencia 3:1 (8. a 42. Jurado, 41. Marti z pen. - 72. Vicente), Valladolid - Espaňol Barcelona 1:1 (42. Goito - 78. S. Sanchez), Málaga - Atlético Madrid 1:1 (22. Apoňo - 45.+1 Heitinga), FC Sevilla - Santander 0:2 (24. Navas, 47. Žigič), Real Madrid - La Coruňa 1:0 (40. Raúl).

Reklama

Související témata: