Hlavní obsah

Vaclíkovi zbývá jediná nula k vstupu do Klubu ligových brankářů

Už jen jediná vychytaná nula schází fotbalovému gólmanovi Tomáši Vaclíkovi ke vstupu do Klubu ligových brankářů. Jeho Sevilla v pátečním duelu 30. kola španělské ligy remizovala s vedoucí Barcelonou 0:0, díky čemuž si český reprezentant připsal jedenácté čisté konto v ligové sezoně a celkově 99. v kariéře. Vaclík byl po utkání s obhájcem titulu se ziskem bodu spokojený.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český brankář Tomáš Vaclík během utkání s Anglií.

Článek

Andaluský celek si spravil náladu po pondělním utkání v Levante, kde kvůli vlastnímu gólu v závěru remizoval 1:1. "Bod proti lídrovi soutěže je mnohem lepší než ten proti Levante. Pořádně jsme se soustředili. Byla to dobrá týmová práce a mám radost z bodu a vychytané nuly. Je to oprávněný bod," citovaly klubové stránky jednatřicetiletého Vaclíka.

Klub ligových brankářů aktuálně zahrnuje 22 gólmanů. Jako poslední do něj v neděli vstoupil Tomáš Grigar, který zaznamenal nulu při výhře Teplic 4:0 na Příbramí. Rekordmanem je s 248 nulami Petr Čech.

Sevilla je ve španělské lize třetí s tříbodovým náskokem na čtvrté Atlético Madrid, které má zápas k dobru. "Zbývá nám osm kol. Musíme neustále pracovat a už myslet na pondělí, kdy nás čeká Villarreal. Očekávám hodně těžký zápas. Villarreal si udržuje dobrou formu, vyhrál třikrát za sebou a jen tak se s tím nespokojí," uvedl bývalý brankář Sparty či Basileje.

Reklama

Související témata: