Hlavní obsah

R. Sociedad - Real Madrid 1:2Real Madrid vyhrál nad San Sebastianem a dotáhl se na Barcelonu

Madrid
Aktualizováno

Fotbalisté Realu Madrid využili sobotního zaváhání rivala z Barcelony a po výhře 2:1 na hřišti San Sebastianu se v tabulce na lídra bodově dotáhli. Barcelona má sice lepší skóre, bilance vzájemných zápasů by ale na konci sezony hovořila ve prospěch Realu. V utkání 30. kola zvítězila i Celta Vigo, která deklasovala Alavés 6:0. Valencie si i přes neuznanou branku již ve třetí minutě hry poradila s Pamplonou 2:0.

Foto: Alvaro Barrientos, ČTK/AP

Útočník Realu Madrid Karim Benzema slaví gól proti San Sebastianu.

Článek

Favorit z Madridu byl v utkání aktivnější, dlouho však nedokázal otevřít obranu soupeře. To se podařilo až v 50. minutě, kdy se po faulu na Viníciuse Júniora trefil z penalty kapitán "Bílého baletu" Sergio Ramos. Pojistku si Real připravil o 20 minut později, kdy si přetažený centr na první pohled rukou zpracoval Karim Benzema a skóroval. Videorozhodčí však branku uznal. Trefa Mikela Merina už domácím na zisk bodů nestačila.

Vigo vstupovalo do zápasu jako nejhůře střílející tým soutěže s 22 brankami z 30 utkání. Domácí nicméně brzy vedli, ve 14. minutě se hlavou trefil Jeison Murillo a o šest minut později proměnil Iago Aspas penaltu. Zápas poté ovlivnila červená karta hostujícího Martina Aguirregabirii v 27. minutě.

Přesilovky Vigo využilo na konci první půle, dvěma slepenými góly během dvou minut na sebe upozornil Rafinha. V druhém poločase se z další penalty prosadil Nolito a skóre po průniku uzavřel Santi Mina. Vigo se tak posunulo na 16. příčku a má čtyřbodový náskok na sestupové příčky.

Valencie začala domácí utkání aktivně, Rodrigovu branku v úvodu zápasu však odvolal videorozhodčí kvůli předcházejícímu ofsajdu. "Netopýři" nesmutnili dlouho, v 12. minutě je poslal do vedení Goncalo Guedes. Chuť si spravil i Rodrigo, který deset minut před koncem poločasu uzavřel skóre. Valencie díky výhře snížila ztrátu na sedmou pozici, zaručující kvalifikaci do evropských pohárů, na jediný bod.

Španělská fotbalová liga - 30. kolo:
Vigo - Alavés 6:0 (40. a 41. Rafinha, 14. Murillo, 20. Aspas z pen., 78. Nolito z pen., 86. Mina),
Valencie - Pamplona 2:0 (12. Guedes, 35. Rodrigo)
San Sebastian - Real Madrid 1:2 (83. Merino - 50. Ramos z pen., 70. Benzema).

Reklama

Související témata: