Hlavní obsah

Zraněný záložník Iniesta věří, že finále Ligy mistrů stihne

BARCELONA

Zraněný barcelonský záložník Andrés Iniesta věří, že stihne finále Ligy mistrů proti fotbalistům Manchesteru United. Hrdina semifinálové odvety na hřišti Chelsea, kde dal v nastaveném čase postupový gól na 1:1, si v nedělním utkání španělské ligy proti Villarrealu (3:3) poranil stehenní sval.

Článek

Čtyřiadvacetiletý mistr Evropy bude podle zástupců Barcelony každopádně chybět ve středečním finále Španělského poháru proti Bilbau. Sám Iniesta se ale po dnešním vyšetření vyjádřil o svém startu v římském finále Ligy mistrů 27. května s optimismem.

"V Římě budu. Ve svalu je malá trhlina, ale rozhodně to není tak vážné, jak jsme si mysleli. Možnost hrát ve finále moji rehabilitaci určitě urychlí," prohlásil fotbalista, když opustil nemocnici.

Iniestova absence v duelu s Manchesterem by byla pro vedoucí tým španělské ligy dalším velkým oslabením. Trenér Josep Guardiola už nemůže pro finálový zápas počítat s potrestanými obránci Erikem Abidalem a Danielem Alvesem. O vrchol sezony možná přijde i útočník Thierry Henry, který má zraněné koleno.

Reklama