Hlavní obsah

Video zvýhodňuje Real, zní z Barcelony

Barcelona

Velké vášně vzbudily v posledních dvou ligových zápasech fotbalistů Realu Madrid výroky sudích za asistence videorozhodčího, díky kterým "Bílý balet" dvakrát vyhrál 1:0 gólem z penalty a v čele soutěže má čtyřbodový náskok před obhájcem titulu Barcelonou. Podle předsedy katalánského klubu Josepa Marii Bartomeua videorozhodčí neposuzuje situace spravedlivě a Realu nadržuje.

Foto: Vincent West, Reuters

Radost fotbalistů Realu Madrid po vítězném gólu. Střelec Sergio Ramos proměnil penaltu a Bílý balet vyhrál v Bilbau.

Článek

Celek ze španělské metropole nejprve ve čtvrtek porazil 1:0 Getafe a v neděli stejným poměrem zdolal Bilbao. Oba pokutové kopy proměnil kapitán Sergio Ramos. Proti Bilbau sudí přisoudil Realu pokutový kop za šlápnutí Daniho Garcíi na Marcelovu nohu. Jenže ihned po proměněné penaltě se Ramos dopustil ve vlastním vápně stejného prohřešku na Raúlu Garcíovi, což zůstalo bez povšimnutí.

"Díval jsem se na zápas v Bilbau, a i když to nerad říkám, musím opakovat, že VAR se nepoužívá tak, jak by měl. Od té doby, co se fotbal vrátil, VAR neposuzuje situace stejným metrem, což se projevuje na výsledcích," řekl Bartomeu v rozhovoru pro televizní stanici Movistar.

"Vypadá to, že pokaždé zvýhodňuje ten samý tým. VAR by měl pomoci rozhodčím, ale v posledních týdnech jsme všichni viděli případy, kdy nebyl využit férově," konstatoval sedmapadesátiletý funkcionář, který je předsedou "Blaugranas" od roku 2014.

Foto: Vincent West, Reuters

Kapitán Realu Madrid Sergio Ramos slaví, proměnil penaltu a zajistil Bílému baletu cenné tři body,.

Souhlasil s ním rovněž kouč Quique Setién. "VARu rozumím čím dál tím méně. Máme nástroj, který by měl dělat fotbal spravedlivějším, ale nezdá se, že by tomu tak v současné chvíli bylo," uvedl bývalý trenér Las Palmas či Betisu Sevilla.

Ramos po utkání na hřišti Bilbaa odmítl, že by sudí "Los Blancos" pomáhali. "Nevyhrajeme La Ligu díky rozhodčím a zrovna tak ji kvůli nim neprohrajeme. Ať už se chyby dopustil kdokoli a nepovedlo se mu získat potřebné výsledky, musí se podívat sám na sebe a vinit z toho hráče. Neměli bychom svádět na sudí to, že je Real Madrid v čele tabulky," citoval web Realu čtyřiatřicetiletého Španěla.

Kouč Realu Zinédine Zidane je z debaty o rozhodčích otrávený. "Zdá se, že vítězíme jen díky sudím, ale tak to není. Na hřišti musíte respektovat Real Madrid a hráče, to se nezmění. Bojujeme a jako vždy se rozhodčí šel podívat na video a nařídil penaltu, jelikož to penalta byla," prohlásil osmačtyřicetiletý Francouz.

Možná trochu nečekanou podporu našel Real i u městského rivala - Atlétika. "Bez videa jsme řadu věcí neodhalili a teď je vidíme. Rozhodčí jsou také jen lidé a mohou se mýlit. Myslím si ale, že se systémem VAR je to spravedlivější," konstatoval trenér Diego Simeone. "A jestli někdo kope víc penalt, tak to bude nejspíše tím, že hraje více útočně a má více hráčů v pokutovém území soupeře."

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články