Hlavní obsah

Real Madrid si na drahé nákupy půjčí od bank

MADRID

Fotbalový Real Madrid si údajně na drahé nákupy hvězdných posil vzal dvě vysoké půjčky od bank. Staronový šéf španělského klubu Florentino Pérez už utratil celkem 159 miliónů eur (asi 4,2 miliardy eur) za Cristiana Ronalda a Kaká a chystá se přivést na San Bernabeu další hráče za desítky miliónů eur.

Foto: Susana Vera, Reuters

Prezident Realu Madrid Florentino Pérez

Článek

Podle agentury AP si Real půjčil 76,5 miliónu eur od společnosti Caja Madrid a zhruba stejnou částku od největší španělské banky Banco Santander. Její zástupci odmítli informaci potvrdit.

Španělská ministryně financí Elena Salgadová uvedla, že ji vysoká půjčka klubu na nákup hráčů v dobách ekonomické recese překvapila. "Když mají banky hotovost, v tom případě bych je požádala, aby byly stejně štědré také k firmám a rodinám," citovala ji agentura Reuters.

Ke kritice Realu za to, že nabízí za fotbalisty takové částky, se nepřidala. "Real je soukromá společnost a dělá rozhodnutí, která považuje za správná," uvedla ministryně.

Počínání Realu vyvolalo rozhořčení nejen například u šéfa UEFA Michela Platiniho, ale také u řady běžných občanů ve Španělsku, kde stoupla nezaměstnanost ke dvaceti procentům.

Reklama