Hlavní obsah

Barcelona podle předsedy počítá s Messim i po konci kariéry

Barcelona

Předseda fotbalové Barcelony Josep Maria Bartomeu znovu potvrdil, že budoucnost kapitána Lionela Messiho je na Camp Nou. Klub s ním počítá i po konci hráčské kariéry. Počátkem července se objevily spekulace, že Messi údajně kvůli frustraci ze současné atmosféry přerušil jednání o nové smlouvě. Aktuální kontrakt mu vyprší v roce 2021. Bartomeu ale následně ubezpečil fanoušky, že třiatřicetiletý Argentinec v klubu zůstane.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Lionel Messi z Barcelony v utkání proti Seville

Článek

Svá slova nyní předseda katalánského celku znovu zopakoval. "S Messim jsme se bavili, bavíme a budeme bavit. Je to nejlepší hráč historie, ve fotbale má před sebou spoustu let a je ve špičkové formě. Nepochybuju o tom, že bude v Barce pokračovat. Jeho budoucnost ve fotbale a po něm je tady," citoval klubový web Bartomea.

Messi táhne tým i v této sezoně. S 22 brankami vede tabulku střelců La Ligy. V sobotním duelu 36. kola španělské soutěže na hřišti Valladolidu přispěl k výhře 1:0 jubilejní 20. asistencí v ligové sezoně. Tolik přihrávek naposledy nasbíral Messiho tehdejší spoluhráč Xavi v ročníku 2008/09.

"Blaugranas" ztrácejí bod na vedoucí Real Madrid, který má k dobru dnešní zápas v Granadě. Přestože Barceloně hrozí, že nenaváže na tituly z předchozích dvou let, nemusí se trenér Quique Setién podle Bartomea bát o práci. Setién v lednu nahradil odvolaného Ernesta Valverdeho a s klubem podepsal kontrakt do června 2022.

"Se Setiénem jsme se už setkali, abychom naplánovali příští sezonu. Máme spoustu mladých hráčů, jako jsou Ansu Fati a Riqui Puig, navíc další jako Trincao a Pedri dorazí. Setién povede tým v Lize mistrů. Naší vůlí je plnit smlouvy a Setién má kontrakt i na následující ročník," prohlásil Bartomeu.

Barcelonu čeká v srpnu domácí osmifinálová odveta Ligy mistrů s Neapolí. První zápas skončil v Itálii 1:1. Vítěz se poté přesune do Lisabonu, kde nejprestižnější evropská soutěž vyvrcholí turnajovým formátem osmi nejlepších celků. Místo tradičních dvou zápasů se bude hrát na jeden.

Bartomeu se vyjádřil i k možnému posílení mužstva. Dlouhodobě se spekuluje o příchodu dvaadvacetiletého argentinského útočníka Lautara Martíneze z Interu Milán. "Letošní přestupový trh bude jak pro Barcu, tak ostatní kluby netypický kvůli poklesu příjmů způsobenému pandemií koronaviru. Barca ale na trhu hraje vždycky roli. Je pravda, že jsme s Interem před pár týdny mluvili, vyjednávání se ale zastavila. Teď jsme ve fázi analýzy," uvedl sedmapadesátiletý Španěl.

Ohledně příchodu někdejšího hráče Katalánců a nyní útočníka Paris St. Germain Neymara je skeptický. "Nemyslím si, že by se PSG chtěl rozloučit s některou ze svých hvězd," řekl Bartomeu. Brazilec Neymar přestoupil z Barcelony do francouzské metropole v srpnu 2017 za rekordních 222 milionů eur (téměř šest miliard korun).

Reklama

Související témata: