Hlavní obsah

Ne a ne se z toho dostat. Nákaza koronavirem ve španělském klubu stále roste

Ve španělském druholigovém klubu Fuenlabrada se nedaří dostat koronavirus pod kontrolu a počet nakažených stále roste. Nové kolo testů přineslo dalších dvanáct pozitivních výsledků, celkem už je tak v týmu 28 infikovaných osob. Karanténa jednoho z aspirantů na postup mezi elitu tak momentálně blokuje uzavření sezony.

Foto: Sport.cz

Cristóbal Márquez z Fuenlabrady

Článek

První případy se v mužstvu objevily minulý týden těsně před závěrečným zápasem sezony v La Coruni. Celá výprava Fuenlabrady je od té doby uzavřená v izolaci v místním hotelu a nikdo z klubu nesmí opustit svůj pokoj. Jejich duel byl odložen, zbytek kola se ale dohrál.

Pokud by Fuenlabrada poslední zápas s La Coruňou vyhrála, zajistila by si postup do baráže. Týmy ze třetího až šestého místa aktuální tabulky tak nyní musí čekat, jak se situace vyřeší.

La Coruňa byla vzhledem k výsledkům soupeřů odsouzena k sestupu. Šéf klubu Fernando Vidal to ale nepovažuje za férové, a vzhledem k tomu, že se kompletní poslední kolo neodehrálo podle zvyklostí v jednotném termínu, hrozí právními kroky.

Reklama

Související témata: