Hlavní obsah

Barcelona vyhlíží drsného generála. I Messi by rád kouče, který zažil báječnou sezonu

Nevypadá to, že by byl odchod Lionela Messiho z Barcelony na spadnutí, jak se spekuluje, spíše se zdá, že se přibližuje příchod nového trenéra, a to Marcela Bielsy z Leedsu, kterého argentinská superstar podle některých médií víceméně sama vybrala. Jak moc je to žhavé?

Foto: Lee Smith, Reuters

Kouč Leedsu Marcelo Bielsa.

Článek

Messi opakovaně slovně naznačil a bylo to patrné i z jeho chování, že v Barceloně musejí přijít zásadní změny, pokud má opět konkurovat Realu, který před pár dny slavil titul, zatímco katalánský tým se ztěžka trmácel do cíle sezony.

Intenzivně se přetřásá, že Messi a současný kouč Barcelony Quique Setién si nesedli. A The Sun tvrdí, že právě hvězdný Argentinec má prsty v chystaném příchodu Bielsy, „generála z Leedsu", jak trenérovi občas přezdívají.

Pětašedesátiletý trenér má za sebou skvělou sezonu, ve které dostal po letech mužstvo Leedsu zpět do elitní anglické společnosti a není divu, že obdržel nabídku pokračovat.

Na druhé misce jeho pomyslných vah má být zájem Barcelony, hlavně Messiho. Je však otázkou, zda by Bielsa, který je znám až takřka diktátorským stylem, mohl kočírovat barcelonské hvězdy tak jako k úspěchu vedl přece jen ne tak zpovykané chasníky z Leedsu.

Reklama

Související témata: